TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Informatika - na maturity a prijímacie skúšky - prečítaná (bazár kníh)

opotrebovaný stav = prečítaná kniha môže mať zažltnuté strany alebo iné nedokonalosti

Ján Skalka, • Enigma (2017) • Edícia Maturita

🍎 Vypredané
7,15€

Kniha je určená záujemcom o súhrnné a ucelené vedomosti z oblasti informatiky. Bola vytvorená v prvom rade pre študentov končiacich strednú školu a pripravujúcich sa na maturitu či na prijímacie skúšky na vysoké školy. Svojím obsahom je však natoľko komplexná, že poskytne dostatok informácií i čitateľom, ktorí už školské lavice opustili, alebo by si prostredníctvom nej chceli doplniť vedomosti v nižších ročníkoch stredných škôl.

Obsah publikácie vznikal bezmála dva roky na základe vzdelávacích štandardov Štátneho pedagogického ústavu, na základe analýzy obsahu webových stránok stredných škôl a na nich zverejnených maturitných otázok, na základe požiadaviek vysokých škôl na prijímacie skúšky i na základe skúseností autorov, ktorí absolventov stredných škôl vyučujú na univerzitách.

V publikácii sa autori snažili pokryť najmä požiadavky vzdelávacích štandardov, no latku občas posúvali tak, aby sa prispôsobili obsahu a náročnosti maturitných otázok, ktoré vytvorili stredné školy pre svojich študentov.
Jednotlivé kapitoly predstavujú súhrnné vedomosti a informácie, pričom výnimkou je len časť zameraná na programovanie, v ktorej sa autori venovali spracúvanej problematike detailnejšie. Hlavnou príčinou je fakt, že pri programovaní je potrebné poznať súvislosti, ktoré by pri prezentácii súhrnných vedomostí neboli dostatočne jasné.

Rok vydania: 2017 Rozmer: 160×235 mm Počet strán: 460 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách