Vysokoškolská učebnica je v prvej časti zameraná na všeobecnú chémiu, a tvorí tak teoretický základ všetkých chemických... Zobraziť viac
Zbierka riešených príkladov z organickej chémie nadväzuje na vysokoškolskú učebnicu Organická chémia (2015, 2019) od autorov Pavol Zahradník, Mária Mečiarová a Peter Magdolen. Keďže počas praktického využívania uvedenej učebnice... Zobraziť viac
Superjednoduchá CHÉMIA ponúka ucelený prehľad všetkých dôležitých tém, ktoré sú zahrnuté v učebných osnovách chémie pre druhý stupeň základných škôl, pre stredné školy a gymnáziá, a pridáva k nim ďalšie súvislosti a širší pohľad... Zobraziť viac
Učebnica je obsahovo rozdelená na dve časti. Prvá časť je venovaná štruktúre a vlastnostiam anorganických látok, druhá časť štruktúre a vlastnostiam organických látok. Poznatky uvedené v jednotlivých kapitolách umožnia žiakom... Zobraziť viac
Učebnica postupne prechádza od investičných výpočtov, energetických a mzdových nákladov, cez výpočet odpisov až k výpočtom celkových nákladov chemickej výroby a k tvorbe kalkulačného listu... Zobraziť viac
Učebnica svojím obsahom nadväzuje na učebnicu pre 1. aj 2. ročník SOŠ. Žiaci sa v nej oboznámia s riešením rovnováh jednotlivých typov chemických reakcií, materiálových bilancií jednotlivých operácií, s využívaním... Zobraziť viac
V učebnici Analytická chémia pre 2. ročník študijného odboru potravinárska výroba (3. časť) sú zaradené najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód. Obsahuje špecifické laboratórne... Zobraziť viac
Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného učiva obsahuje učebnica aj laboratórne... Zobraziť viac
Učebnica prostredníctvom riešených a neriešených úloh poskytuje základy ekonomických výpočtov so zameraním na chemickú a potravinársku výrobu. V jednotlivých kapitolách sa žiaci oboznámia so základnými ekonomickými pojmami... Zobraziť viac
Učebnica Mikrobiológia I. pre chemické študijné odbory. Zobraziť viac
Učebnica Analytická chémia pre 2. ročník študijného odboru potravinárska výroba (2. časť) sa venuje jednotlivým typom analytických metód – stanovenie sacharidov... Zobraziť viac
Učebnica poskytuje prehľad analytických metód a uvádza postupy na bližšiu charakteristiku neznámych chemických látok pri forénznom dokazovaní, prepája interdisciplinárne súvislosti z oblasti chémie, fyziky, biológie, medicíny, toxikológie... Zobraziť viac
Učebnica obsahuje učivo tematických celkov základné operácie a pracovná technika, základy vážkovej a odmernej analýzy a inštrumentále metódy v chemickej analýze potravín... Zobraziť viac
The textbook „Analytical Chemistry: Chemical Analysis“ provides students of pharmacy a consistent and sufficiently extensive theoretical and methodical knowledge basis as well as practical experimental skills for performing the identification... Zobraziť viac
Written by a team with teaching and examining experience, Cambridge IGCSE Chemistry Coursebook with CD-ROM (fourth edition) gives comprehensive and accessible coverage of the syllabus.Suggestions for practical activities are included, designed... Zobraziť viac
Návody na pozorovania a skúmania, ktoré sú doplnené fotografiami, umožňujú žiakom spoznávať a overovať vlastnosti vybraných prvkov a zlúčenín. Učivo dopĺňajú rozširujúce informácie a námety na získavanie nových informácií a... Zobraziť viac
Súčasťou základného učiva sú návody na pozorovanie a skúmanie vlastností látok, ktoré vedú žiaka k vytváraniu vlastných záznamov z pozorovaní a skúmaní, zároveň však poskytuje vysvetlenie nových vlastností... Zobraziť viac