Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií. Zobraziť viac
Nikto nechce vyhadzovať jedlo. Tým som si stopercentne istá. Problém je skôr v tom, že nevieme v rýchlosti vymyslieť, čo uvariť z potravín, ktoré nám ostanú. Hoci všetci vieme, že treba variť tak, aby sme zjedli všetko, čo nakúpime a navaríme, občas sa... Zobraziť viac
Súčasná etnológia a kultúrna antropológia považuje tradičnú kuchyňu spoločenstiev ľudí za jeden z ich najvýznamnejších identifikačných znakov a zasadzuje sa za jej zdokumentovanie a zachovanie pre budúce generácie... Zobraziť viac
Malebné zátišia Turčianskej záhradky, čriepky zaujímavej histórie z kraja olejkárov a šafraníkov, originálne tradície vyšperkované vtipom a ľudovou múdrosťou, storočiami overené recepty - to je obsahom tejto zaujímavej knihy. Zobraziť viac
Tradície pestovania viniča a výroby vína na Slovensku. Domáca vínotéka a nákup vína. Slovenské vína vo svete 1999-2004. Spor vína s vodou alebo víno v slovenskej literatúre. Zobraziť viac
Kuchárska kniha obsahuje vyše deväťsto osvedčených a vyzkúsených predpisov, ktoré zodpovedajú požiadavkám jednoduchej i meštianskej kuchyne. Táto kniha vyšla podľa vydania v Liptovskom sv. Mikuláši z roku 1925 a je to originálna... Zobraziť viac
Sprievodca Gurmán na Slovensku, jeho rady a odporúčania vám pomáhajú nasmerovať vaše kroky do tých správnych reštaurácií celého Slovenska, kde sa vám snažia najlepší kuchári ponúknuť svoje umenie a obšťastniť tak vaše chuťové poháriky. Hostia chcú... Zobraziť viac
Ďakujem vám, že ste otvorili moju prvú knihu s obľúbenými receptami. Nájdete v nej recepty, ktoré takmer každý z nás pozná celý život. Chute a vône, ktoré nám asociujú našu rodinu, starú mamu, detstvo, deda, ktorý vedel variť tie najlepšie halušky... Zobraziť viac
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť predstavuje vybraté regióny... Zobraziť viac
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny... Zobraziť viac
SLOVART - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá - 48 str. - ISBN: 978-80-8085-799-8 - Kniha Zobraziť viac
Klasika medzi kuchárskymi knihami napísaná už pred niekoľkými desaťročiami a stále s úspechom príjimaná kuchárkami i... Zobraziť viac
TIMY partners - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá - 184 str. - ISBN: 80-969364-1-7 - Kniha Zobraziť viac
Táto kniha vám ponúka výber vyskúšaných receptov, získaných od ľudí z celého Slovenska. Je výnimočná najmä tým, že sa v nej... Zobraziť viac
Pôvodná slovenská kuchárska kniha, ktorá vyšla už v piatich vydaniach. Ponúka množstvo receptov na rozličné druhy polievok,... Zobraziť viac
Z kuchyne starého Prešporka SK - Matica slovenská - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu matná - 258 str. - ISBN: 80-89208-13-4 Zobraziť viac
Mohlo by sa zdať, že slovenská kuchyňa sa ocitla v konkurencii a ktovie, či má šancu nad ňou vyhrať. V podstate však nejde o... Zobraziť viac
Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. K jej napísaniu autorky inšpiroval fakt, že kulinárna kultúra je v súčasných humanitných disciplínach považovaná za fenomén... Zobraziť viac
Katarína Nádaská v knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch... Zobraziť viac