Anuše Kejřová bola autorkou mnohých kuchárskych kníh, ale tiež učiteľkou varenia, organizátorkou kurzov varenia a hospodárenia a majiteľkou kuchárskej školy. V slovenskom preklade v edícii Zlatý fond SME prinášame jej Minútové večere. Zobraziť viac
Z obsahu: Dobré rady mladým hospodyním, jídelníčky, kuchařské předpisy také pro nemocné a rekonvalescenty, sváteční jídla, cukroví, pečivo, zmrzliny, zavařeniny, saláty, nápoje. Kuchařská kniha ze Zlatého fondu SME. Zobraziť viac
Diétne recepty pre celú rodinu... Zobraziť viac
Marie Rosická bola manželkou významného českého vydavateľa a redaktora českých novín Hospodář. Do týchto novín prispievali i mnohé gazdinky svojimi receptmi a kuchárskymi skúsenosťami. Aby nezostali roztrúsené iba v časopisoch... Zobraziť viac
Diétne recepty pre celú rodinu... Zobraziť viac
Dôkladné zoznámenie sa s potravinami rastlinného pôvodu, predovšetkým s ovocím a so zeleninou, nám umožní spoznať nové či netradičné chute alebo sa vrátiť k tým zabudnutým... Zobraziť viac
V tejto príručke si každý nájde čaj na svoj zdravotný problém: ťažkosti s trávením, menštruačné problémy, bolesti hlavy,... Zobraziť viac
Takto varili naše prababičky. Tisícstranová kuchárska kniha od Terézie Vansovej z roku 1930 bude tajnou prísadou vašej kuchyne. Stovky receptov, rady do domácnosti a niekde v pozadí štipka vône, ktorú poznáte z návštev u svojej starkej... Zobraziť viac
Neviete čo dnes navariť? Vyberte si z desiatich menu Anuše Kejřovej a jej podrobne vysvetlených receptov. Kuchárska kniha zo Zlatého fondu SME. Zobraziť viac
Diétne recepty pre celú rodinu. Zobraziť viac
Je ťažké správne kombinovať zložky našej stravy? Nie je to jednoduché, ale určite ťažšie je stráviť zle skombinované jedlá!... Zobraziť viac
Kniha vám pomôže zorientovat sa v problematike rôznych zaujímavých tém suvisiaciach so zdravým životným štýlom. Zobraziť viac
Podľa ústnej tradície bol Babilon budapeštiansky mešťan, pochádzal z Gemera z mnohodetnej rodiny. V mladosti sa pretĺkal životom ako sirota, no skončil ako majiteľ reštaurácie v Pešti. Schádzali sa tam okolo stola popredné slovenské... Zobraziť viac
Magdalenu Dobromilu Rettigovú „právem nazvati můžeme matkou všech novějších knih kuchařských, ješto jsme s potěšením shledali a i každý jiný bližším nahlédnutím v tu neb onu část přesvědčiti se může, že jiným spisům... Zobraziť viac
Digitalizátori Zlatého fondu SME prepísali pre vás zo švabachu staručkú kuchársku knihu. Vyšla pred vyše dvesto rokmi. Jej podtitul znie: „Výborná pražská kuchařská kniha pro paní, děvčata, a služebné dívky v městě y venku... Zobraziť viac