Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Violinkonzert 2 & Selected Film Themes


🍌 Dodanie môže trvať viac ako 30 dní
19,49€
Zľava 8%
18,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Spoločné albumy a vystúpenia legendárneho filmového skladateľa Johna Williamsa a hviezdnej huslistky Anne-Sophie Mutter nepochybne patria k vrcholom posledných rokov.
Tento album je výsledkom dlhoročného priateľstva a spolupráce medzi medzinárodne uznávanými umelcami: Mother hrá husľový koncert Johna Williamsa č. 2, ktorý pre ňu skladateľ napísal. Williams o svojom husľovom koncerte hovorí: „Pre mňa je táto skladba predovšetkým o Anne-Sophie Mutter a o husliach ako majstrovskom diele husľového umenia. (...) V konečnom dôsledku sa táto veľká umelkyňa sama stala mojou inšpiráciou a hnacím motorom.“
Súčasná nahrávka s Bostonským symfonickým orchestrom pod vedením samotného Williamsa vznikla krátko po premiére Druhého husľového koncertu v Tanglewoode v júli 2021.
The Boston Globe napísal: "Dokonca aj v tejto premiére mala matka sólo ako starý priateľ, pričom každú frázu formovala účelne a elegantne."
Po lyrickom a veľmi osobnom koncerte nasledujú tri fantastické prídavky na albume: Williamsove obľúbené filmové námety vrátane Hviezdnych vojen a Indiana Jonesa, ktoré všetky kompletne prearanžoval pre Anne-Sophie Mutter. Expresívnosť matkinej hry sa odráža v rôznych detailoch husľového koncertu, ale aj v krásnych filmových melódiách, rovnako ako jej virtuózna brilantnosť a lyrická vrúcnosť jej husľového tónu.
Tracklist:
  • Williams,John/Mutter,Anne-Sophie/BSO I. Prologue (Violin Concerto No. 2) - 11:12 Min.
  • Williams,John/Mutter,Anne-Sophie/BSO II. Rounds (Violin Concerto No. 2) - 09:29 Min.
  • Williams,John/Mutter,Anne-Sophie/BSO III. Dactyls (Violin Concerto No. 2) - 06:00 Min.
  • Williams,John/Mutter,Anne-Sophie/BSO IV. Epilogue (Violin Concerto No. 2) - 08:23 Min.
  • Williams,John/Mutter,Anne-Sophie/BSO Theme (From "The Long Goodbye") - 05:58 Min.
  • Williams,John/Mutter,Anne-Sophie/BSO Han Solo and the Princess (From "Star Wars: The Empire Strikes Back") - 05:31 Min.
  • Williams,John/Mutter,Anne-Sophie/BSO Marion's Theme (From "Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark") - 04:24 Min.

Rok vydania: 2022 Katalógové číslo: 4861698 Rozmer: 142×126 mm Obal: CD obal

Zaradené v kategóriách