Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Na!

Mirka Ábelová v druhej básnickej zbierke Na! vo vývoji poetiky nezostáva pri svojom obľúbenom Bukowskom, ale hľadá ďalej....

Mirka ÁbelováIkar (2014)

🍎 Vypredané
9,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mirka Ábelová v druhej básnickej zbierke Na! vo vývoji poetiky nezostáva pri svojom obľúbenom Bukowskom, ale hľadá ďalej. Experimentuje, využíva konceptuálne postupy, čierny humor, iróniu. Forma sa stáva takisto dôležitou ako samotný obsah. Okrem vzťahových tém sa snaží reflektovať aj časť celospoločenského diania, zabŕda do politických i sociálnych tém. Strieľa si zo samej seba, komentuje literárnu scénu. Milovníkov tradičnej poézie asi opäť nepoteší, rovnako ani tých, ktorí sa boja vulgarizmov.


Tlačová správa



Básne Mirky Ábelovej reflektujú aj aktuálne spoločenské dianie.

Prostoreká, ale  úprimná. Taká je madá slovenská poetka, ktorú mnohí označujú ako rebelku. Mirka Ábelová. Básnik Andrijam Turan na margo jej prvej básnickej zbierky Striptíz napísal, že sa zrodil ďalší bratislavský barbar, básnik mesta, a ešte aj v sukni!
„Niektoré z básní z mojej najnovšej zbierky možno časom budú potrebovať vysvetlivku, keďže som sa pri ich písaní odpichla od aktuálnych udalostí, ale aj to je môj súčasný spôsob vnímania poézie. Snažiť sa poukazovať aj na javy, ktoré nepovažujem za úplne okej. Veľkú časť knihy tvorí jedna šialene dlhá báseň, pri ktorej som vychádzala z poznámok, ktoré som si dva roky písala do mobilu. Je to taký slušný guláš, ale bola to celkom zábava, pokúšať sa to spojiť do jedného textu. Ešte stále využívam aj vulgarizmy, takže tí, čo sa ich boja, budú mať zase hlúpe reči, ale do niektorých textov podľa mňa patria,“ povedala k zbierke Na! poetka.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788055137469 Rozmer: 125×197 mm Počet strán: 96 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách