✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup
Etiópia je pravlasťou kávy s dlhou a bohatou tradíciou v jej pestovaní a spracovaní. Krajina leží vo východnej časti Afriky v oblasti zvanej Africký roh. Káva bola vypestovaná drobnými poľnohospodármi v okolí mesta Shakiso, ktorá sa spracováva v miestnej stanici. Shakiso je súčasťou malej oblasti Guji, ktorá je pomenovaná po jednom z miestnych kmeňov a je súčasťou regiónu Oromio. Oblasť síce nie je príliš veľká svojou rozlohou, ale je preslávená vysokou kvalitou produkovanej kávy.
Jedná sa o staré pôvodné odrody kávy, ktorá bola zozbieraná a triedená výhradne ručne a následne spracovaná.
Stupeň praženia: medium 59 Krajina pôvodu: Etiópia Region: Guji, Oromia región Výška: 1850-2100 m.n.m Odroda: Arabica Variety (kultivar): Heilroom Processing method (spôsob spracovania zelenej kávy): Natural Aróma/chuť: káva je charakteristická svojou jedinečnou vôňou a chuťou, príjemnou aciditou s prevládajúcimi ovocnými akcentmi čučoriedky, jahody, melónu , s výraznou dochuťou horkej čokolády Acidita: stredná Grade: Gr2 Káva vhodná na: espresso, koťogo (moca, bistro), zalievaná káva