Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Kolumbia Fica La Morelia

Kocúr (2024)

🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil

Vysoký, a tichý Miller Walles nebol vždy pestovateľom kávy. Začiatkom roku 2000 Miller Walles prešiel od pestovania cukrovej trstiny. Podľa jeho slov mu prechod na kávu zachránil život, pretože vďaka káve mohol lepšie uživiť svoju rodinu.

Miller Walles spolu so svojou manželkou Dadny Salinas a najstarším synom Ricardom premenil Finca La Morelia z divokých a neúrodných začiatkov na dnešnú produktívnu kávovú farmu. Časť pôdy zachovali ako chránený les, aby sa zachovala miestna biodiverzita.

Finca La Morelia funguje prevažne na základe rodinnej práce, ale počas zberu si najímajú nádenníkov, ktorí im pomáhajú zbierať čerešne v ideálnom čase. Aby povzbudil robotníkov k zberu len tých najzrelších čerešní, Miller Walles platí svojim robotníkom v priemere o 1 000 pesos viac za jednotku nazbieranej čerešne ako väčšina fariem v oblasti.

Mlynár Walles všetky čerešne splavuje vo svojom mokrom mlyne a odstraňuje všetky poškodené alebo nezrelé čerešne. Po vytriedení sa čerešne rozvláknia a uložia na sušenie. Káva sa suší približne 20 dní.

Chuťový profil:
kôstkové ovocie, tmavá čokoláda, mandľa, karamel

Farmar: Miller Walles Cruz
Nadmorská výška: 1770 m.n.m
Farma: Finca La Morelia
Región: El Vergel, Paicol
Odroda: Bourbon
Zber: Ručný
Spracovanie: Honey
Cup score: 86 b.

Balenie: krabička

Zaradené v kategóriách