Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Kenya Kirinyaga Kii

200g, zrnková káva, praženie Full City


🍌 Odosielame o 5 dní.
9,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V chuti dominujú sladké ovocné tóny bobuľového ovocia. Vychutnajte si šálku Kenya Kirinyaga Kii a nechajte sa uniesť jej bohatou chuťou, ktorá je ako stvorená pre prípravu šťavnatého espressa. Objavte kúsok Keni v každom dúšku a zažite skutočný kávový zážitok, ktorý oslavuje tradíciu, kvalitu a nezameniteľnú chuť.

Je pražená na odtieň Full City, vďaka čomu ponúka táto káva stredne silné, sirupové telo s dominujúcimi sladkými ovocnými tónmi bobuľového ovocia, doplnené o nuansy karamelu a červeného hrozna. Na podnebí úst sa rozvinie jemná bylinková horkosť, zatiaľ čo slabšia dochuť pripomínajúca hrozienka a sušené figy zanecháva dlhotrvajúci zážitok.

Chuť kávy: Telo kávy je stredne silné, sirupové. V chuti dominujú sladké ovocné tóny bobuľového ovocia. Na podnebí úst môžeme cítiť jemnú, bylinkovú horkosť. Dochuť kávy je slabšia, pripomínajúca hrozienka a sušené ovocie.

Charakteristika kávy:
Telo 2/5
Horkosť 2/5
Acidita 3/5
Sladkosť 4/5

Chuťový profil: bobuľové ovocie, karamel, červené hrozno
Zloženie: 100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Región: Kirinyaga
Farma: drobní farmári z regiónu
Družstvo: Rungeto COOP (1200 farmárov)
Spracovateľská stanica: Kii
Odroda: SL 28 a SL 34
Spracovanie: mokré (36 hod. fermentované)
Nadmorská výška: 1600 - 1900 m n. m.

Etiketa je vyrobená z recyklovaného kávového odpadu.
Táto káva je pestovaná v oblasti Kirinyaga, na úpätí národného parku Mount Kenya, v nadmorskej výške 1 600 – 1 900 metrov, je synonymom pre dokonalosť a chuťovú výnimočnosť.
Kenya Kirinyaga Kii je výsledkom precízneho spracovania metódou mokrého spracovania, kde je káva fermentovaná 36 hodín a následne sušená na slnku. Ručný zber a triedenie zaručujú, že do vašich šálok sa dostanú len tie najkvalitnejšie zrná, vybrané s láskou a starostlivosťou drobných farmárov z regiónu, združených v družstve Rungeto COOP.
História tejto kávy siaha do roku 1800, keď ju do Keni priviezli misionári, a rýchlo sa stala dôležitým obchodným artiklom. S viac ako 300 000 kávovými plantážami zamestnáva káva až 15% obyvateľov krajiny, čo svedčí o jej kľúčovej úlohe v keňskej ekonomike a kultúre.

Rozmer: 85×115 mm Váha: 200g Balenie: vákuové balenie

Zaradené v kategóriách