Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Curvimeter

UGEARS (2020)

🍌 Odosielame o 12 dní.
25,90€
Zľava 42%
15,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Postavte ho vlastnými rukami a zistite, ako funguje curvimeter.


Model Kit je dodávaný s QR kódom, ktorý vás presmeruje na príručku o mechanizme, princípoch jeho fungovania, hlavných charakteristikách, vzorcoch a zaujímavých úlohách.
Ponorte sa do rozšírenej reality a pozrite sa, ako funguje krivimeter. Interakcia s modelom prostredníctvom špeciálnej aplikácie AR od spoločnosti Ugears
Zistite viac o dizajne curvimetra a o tom, ako funguje

Curvimeter - alebo opisometer - je zariadenie, ktoré meria dĺžku zakrivených čiar a pomáha vypočítať vzdialenosť medzi bodmi na mape presnejšie ako pravítko alebo kompas.

Mechanizmus
Keď sa koleso pohybuje pozdĺž čiary na mape, ktorú meriate, ruka sa pohybuje okolo ciferníka hodiniek označeného mernými jednotkami - centimetre, palce atď. Na konci musíte iba skontrolovať mierku mapy a vynásobte svoje údaje menovateľom na stupnici.

Pri plánovaní túry s priateľmi alebo na rodinnom výlete sa môžete spoľahnúť na curvimeter - pomôže vám určiť vzdialenosť, ktorú prejdete, aby ste sa dostali do cieľa. Toto zariadenie je obzvlášť užitočné, keď nemáte prístup k žiadnym elektronickým prístrojom alebo internetu.

Kto a kedy vynašiel curvimeter
Nie sú k dispozícii nijaké overené informácie o skutočnom vynálezcovi. Niektoré zdroje tvrdia, že zásluhu na jeho vynáleze má rímsky inžinier Virtuvius, ktorý popisuje veľmi podobné zariadenie okolo roku 23 pred Kr. Iní sa odvolávajú na čínskeho učenca Zhāng Hénga. Ruské zdroje naznačujú, že mohol byť vynájdený polymatikom Michailom Lomonosovom, ktorý ho pravdepodobne pôvodne nazval „krivimetr“. Oficiálny prvý patent na curvimeter patrí anglickému inžinierovi Edwardovi Russellovi Morrisovi, ktorý v roku 1873 zaregistroval „nové zariadenie na meranie vzdialeností“.

Využite
Curvimeter sa používa na meranie dĺžky zakrivených čiar na topografických mapách, mapách, schémach a plánoch. Je to bežný nástroj pre tvorcov máp, turistov a cestné služby.

Mechanizmus curvimetra sa skladá:
  • Meracie koliesko s hlavnou a prídavnou váhou a ručička.
  • Planetárny mechanizmus.
  • Cykloidný pohon

Počet dielov: 109 kusov
Veľkosť modelu: 115 x 103 x 57 mm
Veľkosť balenia: 205 x 188 x 63 mm
Obsahuje podrobný obrázkový návod na zostavenie


Rok vydania: 2020 Rozmer: 205×188 mm

Zaradené v kategóriách