Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Valér Miko: Príbehy

CD

Valér Miko (2013)

🍌 Odosielame o 6 dní.
9,99€
Zľava 1%
9,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Debutový album klaviristu a skladateľa Valéra Mika nesie názov Príbehy. Na atmosferickej nahrávke, zameriavajúcej sa na osobné vnímanie reality prostredníctvom tónov, akordov a melódií, sa Valér Miko predstavuje ako sólista.

Deväť skladieb, jeden dominantný nástroj. Mikove Príbehy sú hudobnou cestou mimoriadne vnímavého umelca. Aj preto sa na nahrávke objavia dvaja hostia iba v náznakoch. Pre skladateľa a klaviristu v jednej osobe bola počas celého nahrávania najdôležitejšia samotná atmosféra skladieb. Tá je totiž pre umelca, ktorý sa zameriava na osobné vnímanie reality prostredníctvom tónov, akordov a melódií, kľúčová. Aj preto je klavirista vyhľadávaným spoluhráčom.

Na albume Príbehy sa však Valér Miko predstavuje ako sólista. Tento fakt zaujal aj producentov nahrávky, hudobníkov Roberta Pospiša a Martina Sillaya. Tí sa s Mikom stretli už pri nahrávaní oceňovaného albumu Tants Mit Mir! skupiny Pressburger Klezmer Band. Práve s ňou vystupuje talentovaný klavirista v súčasnosti najčastejšie. Nahrávanie Mikovho debutu sa však nieslo v absolútne odlišnom duchu.

Rok vydania: 2013 Katalógové číslo: 8588004573383 Obal: CD obal Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách