Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Malá vojnová knižnica - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia

Kate ThompsonIkar (2023)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
17,90€
Zľava 35%
11,64€

📚Nová za 13,30€ (Zľava 26%) Zobraziť novú knihu

Londýn, 1944. Vo svete zúri vojna a hlboko pod zemou v nedostavanej stanici metra vzniká úkryt pre tisíce ľudí. V tuneloch sa hromadia trojposchodové postele, v útrobách zeme si obyvatelia budujú škôlku, divadlo aj kaviareň, ktoré im poskytujú útechu a ochranu pred zhadzovanými bombami. Práve tam v podzemí vznikne aj unikátna malá knižnica. Bývalá knihovníčka Clara Buttonová s najlepšou priateľkou Ruby Munroeovou z nej postupne vytvoria srdce celej komunity. Učia sa v nej nevzdelané deti z robotníckej triedy a ženy si tam požičiavajú pokrokovú literatúru. Lenže vojna sa vlečie a odhodlanie žien vytrvať vo svojom úsilí osud trpko pokúša. Smrť je všadeprítomná a ľudí pred ňou neochráni ani podzemný úkryt.

Kniha Malá vojnová knižnica vznikla na motívy skutočných udalostí. Ide o strhujúci príbeh, ktorý nám na pozadí viacerých osudov pripomína jednu z najdôležitejších historických udalostí.

Originálny názov: The Little Wartime Library Rok vydania: 2023 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 424 Väzba: pevná Štýl: historický, vojnovýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách