Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Divadlo na Tomovom jazere

Ann PatchettTatran (2024)

🍌 Posielame ihneď.
22,90€
Zľava 20%
18,32€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Citlivý príbeh o ľúbostnom vzplanutí, manželskej láske a o živote rodičov predtým, ako sa stali rodičmi.

V severnom Michigane nastala jar. Larine tri dcéry sa vracajú na rodinnú farmu s krásnymi čerešňovými a višňovými sadmi. Pri nezáživnom oberaní ovocia naliehajú na matku, aby im konečne porozprávala príbeh o slávnom hercovi Petrovi Dukeovi, s ktorým pred rokmi účinkovala v divadle na Tomovom jazere a prežila s ním búrlivú letnú romancu. Kým sa Lara vracia v spomienkach do minulosti a starostlivo zvažuje, čo povie a čo len naznačí, jej dcéry premýšľajú nad vlastným životom, plánmi do budúcnosti a prehodnocujú svoje vzťahy, názory a chápanie sveta.

Divadlo na Tomovom jazere je úvahou o mladistvej a o manželskej láske a o živote rodičov v ich mladosti. Mnohé deti by chceli nazrieť za tieto dvere, ale väčšinou zostávajú pred nimi zatvorené. Lara odkrýva pred dcérami svoje lásky, nezvyčajnú cestu za kariérou herečky, svoje úspechy na javisku a vo filme až po zlom, ktorý obrátil jej život naruby. Príbeh plný nádeje aj clivoty kladie otázky, ako byť šťastný a ísť ďalej, aj keď sa svet naokolo rúca.

Tak ako vo všetkých svojich románoch, aj tu Ann Patchettová spája podmanivé rozprávačské umenie s prenikavými postrehmi do zložitých vzťahov a rodinnej dynamiky. Podarilo sa jej vytvoriť jedinečný, inteligentný príbeh plný života, nabitý emóciami. Ľahký a premyslený štýl autorky ponúka čitateľovi citlivý pohľad na meniace sa rodinné vzťahy a na vzájomné pôsobenie osudu a individuálnej voľby. Patchettová týmto príbehom plne potvrdila, že patrí k najvýznamnejším americkým spisovateľkám.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Tom Lake Rok vydania: 2024 ISBN: 9788022215886 Rozmer: 147×229 mm Počet strán: 272 Väzba: pevná s prebalom Štýl: romantický, filozofický, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách