Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Logopédia TROCHA INAK

Wintrend (2021)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
30,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ide o zážitkovú a intuitívnu formu učenia správnej výslovnosti hlások. Priamo počas nácviku hlásky dochádza k tomu, že dieťa spája sluch so zrakom a jazyk s rukou, čo vedie k zefektívneniu nácviku. Dieťa počas nácviku výslovnosti hlások nielen rozpráva, kedy dochádza k vnímaniu sluchom, ale aj kreslí, aby sa mu to dostalo do mysle prostredníctvom zraku. Vizuálna zhoda písmena a ilustrácie je efektívna v tom, že napomáha pri postupnom nadobúdaní fonematického a fonologického uvedomovania, ktoré uľahčuje nácvik správnej artikulácie hlások.

Ako funguje Logopédia TROCHA INAK?
Logopédia TROCHA INAK je efektívna logopedická pomôcka, ktorá napomáha pri správnom vyslovovaní hlások a uľahčuje nácvik pomocou:
– vizuálnej zhody písmena a ilustrácie
– fonetickej zhody písmena a ilustrácie
– dychovej a artikulačnej rozcvičky
– uvoľňovacích cvičení rečových orgánov
– aktiváciou jemnej motoriky
– básničiek

Čo obsahuje Logopédia TROCHA INAK?
Logopédia TROCHA INAK obsahuje: 1x logopedický zošit (A5, 80 str.) + 12x logopedické karty (A5, popisovateľné a stierateľné) – zabalené v praktických papierových doskách s gumičkou.
1.Logopedický zošit je zameraný na správnu výslovnosť artikulačne náročných hlások S, Z, C, Š, Ž, Č, L, Ľ, R, F, K, CH. Súčasťou logopedického zošita je dychová rozcvička, artikulačná rozcvička + metodika používania Logopédie TROCHA INAK.
2. Logopedické karty sú taktiež zamerané na správnu výslovnosť artikulačne náročných hlások S, Z, C, Š, Ž, Č, L, Ľ, R, F, K, CH a slúžia ako nápovedné karty, ktoré obsahujú jednoduchý popis s grafikou, ako správne vysloviť konkrétnu hlásku. Súčasťou logopedických kariet je cvičenie zamerané na tréning hlásky v skupinách so samohláskami + básnička, ktorá slúži na precvičovanie danej hlásky. Povrch logopedických kariet je popisovateľný a stierateľný fixkou na to určenou.

Pri každej hláske je v logopedickom zošite:

– titulná ilustrácia, ktorá je vizuálne aj foneticky zhodná s precvičovanou hláskou
– uvoľňovacie cvičenia, kde je jednoduchou formou vysvetlené ako správne rozcvičiť a uvoľniť artikulačné orgány
– básnička, ktorá slúži k precvičovaniu hlásky, jazyka a pamäti
– ilustrácia básničky, ktorá vizuálne znázorňuje obsah básne a slúži na tréning vizuálnej pamäti a vizuálnej predstavivosti
– otázky, ktoré vychádzajú z obsahu básničky a fungujú ako prvok, ktorý sa podieľa na rozvoji reči a slovnej zásoby dieťaťa
– maľovanka, pomocou ktorej dochádza k aktivácii jemnej motoriky
– motivačné cvičenia, ktorých zameranie je rozdielne a slúžia na posilnenie medzipredmetových vzťahov (prírodoveda, vlastiveda,
matematika), rozvoj jemnej motoriky, cibrenie hlasu, tréning pozornosti, zručnosť, priestorové vnímanie a orientáciu.

Rok vydania: 2021 Rozmer: 155×220 mm Väzba: krabička Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách