Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Diabetes mellitus a centrálny nervový systém


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
25,00€

📚Prečítaná za 16,25€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dielo sa zaoberá vysoko aktuálnou problematikou postihnutia centrálneho nervového systému pri diabetes mellitus. Na hodnote mu pridáva aj skutočnosť, že danej tematike sa v českej a slovenskej literatúre komplexne nevenuje nijaká z odborných publikácií. Kniha je rozdelená do 12 kapitol, v ktorých systematickým spôsobom postupne rozoberá diabetické ochorenie a anatómiu mozgu s vymedzením základných pojmov, cez patogenetické mechanizmy poškodenia až po klinické prejavy a súvislosti s pridruženými ochoreniami ovplyvňujúcimi funkciu centrálneho nervového systému, ako aj terapeutické možnosti ovplyvnenia týchto patologických procesov. Kniha je určená predovšetkým pre postgraduálne štúdium a môže poslúžiť aj ako zdrojová literatúra pre ďalšiu vedeckú činnosť.

Diabetes mellitus je skupina metabolicko-endokrinných porúch charakterizovaných dysreguláciou v metabolizme glukózy na podklade absolútnej alebo relatívnej insuficiencie v sekrécii a účinku inzulínu...

Problematika poškodenia centrálneho nervového systému zahŕňa biochemické, endokrinologické, neurologické, psychiatrické a sociálne aspekty, pričom jednotlivé práce zväčša prinášajú len úzko špecifikovanú informáciu o konkrétnej poruche. Cieľom tejto publikácie je pokúsiť sa poskytnúť celistvú informáciu o zmenách centrálneho nervového systému a prispieť k zlepšeniu starostlivosti o pacientov s diabetes mellitus.


MUDr. Martin Migra, PhD.
Prof. MUDr. Marián Mokáň, DrSc.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788097096908 Rozmer: 177×247 mm Počet strán: 135 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách