TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Afrika, moja láska

Corinne žije vo Švajčiarsku a usiluje sa začať nový život, ktorý by sa nespájal s jej africkým príbehom. Cestuje po svete,...

Corinne HofmannIkar (2012)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,90€

📚Prečítaná za 7,14€ Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

Corinne žije vo Švajčiarsku a usiluje sa začať nový život, ktorý by sa nespájal s jej africkým príbehom. Cestuje po svete, no všade sa jej cnie za Afrikou. Preto prijíma ponuku, aby zachytila životné príbehy najchudobnejších obyvateľov Kene a priblížila ich čitateľom. Opäť cestuje do Nairobi a stretáva sa s obyvateľmi Kibery, jedného z najväčších slumov. Keď už je v Keni, rada by sa opäť stretla aj s rodinou bývalého manžela, samburského bojovníka Lketingu. Na poslednej návšteve však svojim príbuzným sľúbila, že keď zasa príde, privedie aj Lketingovu dcéru Napirai, s ktorou pred šestnástimi rokmi za dramatických okolností od manžela utiekla. Otec a dcéra sa od tých čias nevideli. Preto Corinne túžobne očakáva dcérino rozhodnutie, že chce ísť navštíviť príbuzných do Kene. Pútavé a dojímavé príbehy ľudí zo slumu napokon aj v Napirai prebudia túžbu navštíviť krajinu, kde sa narodila. Matka s dcérou sa teda vydávajú na dobrodružnú cestu do afrického buša, kde na ne okrem širokého príbuzenstva čakajú ďalšie vzrušujúce zážitky. Z nemeckého originálu Afrika, meine Passion (Werner Locher–Lawrence, Mníchov 2011) preložila Zuzana Guldanová.

Ukážka textu z knihy


Mnohí Afričania nechápu, prečo sa my „bieli“ tvárime tak namosúrene a prečo sa ustavične za niečím naháňame. Podľa nich predsa máme všetko, čo na spokojný život potrebujeme. A majú pravdu! Lenže my si to, žiaľ, neuvedomujeme.
Priznávam sa, že na Afrike ma nesmierne priťahuje aj jej nepreniknuteľnosť a nepredvídateľnosť, chaos, aký k nej neodmysliteľne patrí, divočina i nádherné zvieratá.
Ani to by však nič neznamenalo bez jej srdečných, veselých a vtipných obyvateľov, bez ohľadu na to, či hovoríme o južnej, západnej alebo východnej Afrike. Fascinuje ma kombinácia radosti zo života, ležérneho prístupu k nemu i dôvery v Boha, ktoré tunajší obyvatelia napriek ťažkým podmienkam nestrácajú. Ich životný pocit sa nedá kúpiť za peniaze. Môžeme sa len pokúsiť prijať niečo z neho do svojich sŕdc.
Afrika pre mňa znamená vášeň a lásku.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Afrika, meine Passion Rok vydania: 2012 ISBN: 9788055128603 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 224 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách