Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Extrémna agresia I.

Každý človek je agresor a za určitých okolností sa môže stať i vrahom ! Vražda je extrémna agresia s nezvratnými...


🍎 Vypredané
22,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Každý človek je agresor a za určitých okolností sa môže stať i vrahom !
Vražda je extrémna agresia s nezvratnými dôsledkami. Extrémna agresia však tvorí len povestný vrchol ľadovca násilia medzi ľuďmi. Je preto vhodným modelom štúdia ľudskej agresie vôbec.

Agresivita je vlastnosť, ktorá je spoločná zvieratám i ľuďom. Každý človek je agresor, aj keď sa značne odlišuje v miere agresivity a vo forme, akou ju prejavujeme navonok. Agresia patrí medzi najintímnejšie formy medziľudského kontaktu. Dotýkame sa svojich citov, svojich tiel a niekedy zabíjame. Každého z nás už napadlo, že by niekeho najradšej zabil a občas to v hneve povieme i nahlas. Vražda je však relatívne zriedkavá, je extrémnou agresiou s nezvratnými dôsledkami. Za akých okolností človek prekročí túto hranicu a definitívne poruší tabu? Aké ma vlastnosti, čo ho motivovalo, v akom stave bol v čase činu? Agresia sa netýka len ľudí obvinených z vraždy, ktorí čakajú na svoj súd. Extrémne kriminálne násilie - homicídium - je z tohoto hľadiska len modelom pre štúdium niečoho, čo sa bytostne dotýka každého z nás - ľudskej agresivity.

O autorovi
Prof. PhDr. Anton Heretik, CSc. (nar. 19.7.1950) absolvoval štúdium psychológie na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. V r. 1973 až 1985 pracoval ako klinický psychológ na Psychiatrickej klinike FN v Bratislave. Od r. 1985 pôsobí na Katedre psychologických vied FF UK, t.č. ako profesor klinickej a forenznej psychológie. Je súdnym znalcom a zameriava sa najmä na posudzovania páchateľov násilnej trestnej činnosti. Publikoval desiatky odborných štúdií z oblasti psychopatológie, psychodiagnostiky a psychoterapie. Je autorom učebných textov z forenznej psychológie pre poslucháčov psychológie a práva. Popri pedagogickej a vedeckovýskumnej činnosti pôsobí naďalej ako klinický psychológ v súkromnej poradenskej praxi.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788089322114 Rozmer: 160×225 mm Počet strán: 277 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách