Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

STEM LAB Tachometer

UGEARS (2022)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
25,90€
Zľava 3%
25,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tachometer je zariadenie určené na meranie rýchlosti otáčania rôznych častí v motoroch a iných mechanizmoch. Počíta otáčky za minútu (RPM). Tachometer tiež meria a monitoruje limity zaťaženia, aby znížil alebo zvýšil otáčky, aby motor alebo mechanizmus bežal v rámci svojich optimálnych parametrov.

Kto a kedy vynašiel tachometer?
Tachometer vynašiel nemecký inžinier Dietrich Uhlhorn v roku 1817. Jeho vynález bol špeciálnym zariadením, ktoré meralo odstredivú silu. Od roku 1840 sa toto zariadenie používa v železničných lokomotívach, neskôr v automobiloch a všetkých druhoch automobilovej dopravy.

Použite
Tachometer sa používa v mechanizmoch, kde je potrebné presne sledovať otáčky, aby sa zabránilo negatívnym dôsledkom preťaženia. Šikovní motoristi používajú tachometre na to, aby vedeli, kedy zaradiť rýchlostný stupeň (v automobiloch s manuálnou prevodovkou) a ovládať zaťaženie motora, čím predĺžia životnosť svojich vozidiel.

Z čoho sa otáčkomer skladá a ako funguje
3D puzzle Tachometer z kolekcie UGEARS ‚STEM Lab je plne funkčný drevený model tachometra, pripravený na zostavenie. Keď sa rukoväť otáča, pohyb sa prenáša cez reduktor, zvyšuje otáčky a vytláča dvojité závažia v odstredivej jednotke. Čím vyššie sú otáčky, tým viac závaží oddeľuje odstredivá sila, ktorá posúva pohyblivú nápravu pomocou zotrvačníka. Na nápravu je pripevnený ukazovateľ (číselník); čím viac sa náprava posúva (vyššie otáčky), tým viac sa odchýli šípka voliča, čo naznačuje vyššie otáčky.

Pripojte otáčkomer k variátoru a vytvorte nový mechanizmus
Systém variátora a otáčkomera ukazuje priamy vzťah medzi prevodovým pomerom prevodovky a otáčkami.

Keď sa rukoväť variátora otáča, pohyb sa prenáša cez reduktor na hnaciu kladku v tvare kužeľa. Otáčanie prvého kužeľa sa potom prenáša cez pás na druhý kužeľ, ktorým je poháňaná kladka. Keď je pedál pripevnený k puzdru stlačený, posunie vidlicu držiacu pás, čím sa zmení rýchlosť otáčania hnanej kladky. Keď je otáčkomer pripevnený k variátoru, meniaca sa rýchlosť otáčania poháňanej remenice variátora sa prenáša do reduktora otáčkomera. To zase zvýši alebo zníži odstredivú silu na závažia a posunie nápravu pomocou zotrvačníka. Posunutie nápravy odkloní indikátor na číselníku smerom k vyššej alebo nižšej hodnote. Týmto spôsobom sa uvidí, že zmeny prevodového pomeru vo variátore zvýšia alebo znížia otáčky pripojeného otáčkomera.

Puzzle Ugears STEM sú navrhnuté tak, aby vyhovovali rôznym vekovým skupinám so špeciálnym zameraním na učebnú zložku. Zostavenie modelu bude zaujímavé a nezaberie veľa času.

Stavebné súpravy STEM lab Model sú dodávané so všetkým, čo potrebujete, v krabici.
Počet dielov: 117 kusov
Veľkosť modelu: 240x103x123 mm
Obsahuje podrobný obrázkový návod na zostavenie.


Rok vydania: 2022 Rozmer: 186×205 mm Dielikov: 117

Zaradené v kategóriách