Zelený čaj Kangra & lahodná zmes orientálneho korenia
Oblasť Kašmíru bola významnou súčasťou „Hodvábnej cesty“, ktorá zahŕňala obchod s čajom a korením. Karavány putovali z Číny cez severnú Indiu do centrálnej Ázie a ďalej na Blízky východ. Samotný názov kašmírskeho Kahwa čaju pochádza z arabčiny a znamená „voňavý nápoj“, ktorý má povzbudzujúce účinky ako káva. Za vlády mughalskej dynastie v Indii vznikli v Kašmíre skvostné záhrady a paláce, kde sa tento nápoj často podával. Preto sa kašmírskej Kahwe, hovorí aj „Mughalský čaj“.Príprava na britský spôsob: Zalejte 1 čajové vrecko vriacou vodou (250 ml) a nechajte 3–5 min vylúhovať. Pridajte trstinový cukor, sirup alebo med podľa chuti.
Príprava na indický spôsob: Priveďte do varu 250 ml vody. Stlmte na mierny plameň, vložte 1–2 čajové vrecká a nechajte 3–5 min povariť. Po krátkom odstátí pridajte trstinový cukor, sirup alebo med podľa chuti.
Odporúčané dávkovanie: 4-5 šálok za deň
Zloženie: zelený čaj Kangra, kardamovník obyčajný, škoricovník cejlónsky, ruža stolistá, klinčekovec voňavý, mandľa obyčajná, šafran siaty