Assámsky čierny čaj & lahodná zmes indického korenia
Pôvodná ajurvédska receptúra pre dobré trávenie, povzbudenie tela a osvieženie mysle založená iba na zmesi vybraných bylín a korenia vznikla ako legendárny nápoj indických maharádžov. Až od polovice 19. storočia, v období britskej Indie, bola zmes obohacovaná o čierny čaj pestovaný na úrodnom území Assámu v povodí rieky Brahmaputry. Vychutnajte si jednu z mnohých tradičných zmesí indického Masala čaju.Príprava na britský spôsob: Zalejte 1 čajový sáčok vriacou vodou (250 ml) a nechajte 3-5 min vylúhovať. Pridajte mlieko a trstinový cukor, sirup alebo med podľa chuti.
Príprava na indický spôsob: Priveďte do varu 250 ml vody (3/4 šálky) a mlieka (1/4 šálky). Stlmte na mierny plameň, vložte 1-2 čajové vrecká a nechajte 3-5 min povariť. Po krátkom odstátí pridajte trstinový cukor, sirup alebo med podľa chuti.
Odporúčané dávkovanie: 4-5 šálok za deň
Zloženie: assámsky čierny čaj, zázvorovník lekársky, kardamovník obyčajný, škoricovník cejlónsky, klinčekovec voňavý, muškátovník voňavý, piepor čierny