Bazár kníh za super ceny!

Realistická mágia

objekty, ontológia, kauzalita


🍌 Odosielame o 4 dni.
13,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

Timothy Morton, významná postava na poli ekológie, literárnej kritiky a objektovo-orientovanej filozofie, nás v tejto knihe láka do magickej noci objektov. Ak veci iskria neprítomnosťou a nedajú sa redukovať na ich využitie, vzťahy či vnímanie, môžu na seba navzájom pôsobiť len nepriamo, v zvláštnej oblasti stôp a odtlačkov. Táto oblasť je estetickou dimenziou. Zmyslové veci sú elégiami na miznutie objektov. Možno preto filozofia často považovala estetickú dimenziu za ríšu zla?
Timothy Morton patrí ku kľúčovým postavám objektovo orientovanej ontológie, ktorá sa pokúša o formulovanie radikálne posthumanistickej a neantropocentrickej teórie bytia. Dlhodobo pôsobí na Rice University v Texase a okrem filozofie píše najmä o ekológii, umení a populárnej kultúre. Na svojom konte má viac ako dvadsať kníh vrátane titulov ako Hyperobjects, Dark Ecology a Ecology Without Nature. Mimo akadémie spolupracuje na kreatívnych projektoch s osobnosťami ako napríklad Laurie Anderson či Björk.

Kniha vychádza v preklade Magdalény Kobzovej a s doslovom Lukáša Makovického.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Realist Magic Rok vydania: 2024 ISBN: 9788097252816 Rozmer: 110×195 mm Počet strán: 308 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách