TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Falošná grófka


🍌 Predobjednávka, vychádza 7. 10. 2024
14,37€
Zľava 6%
13,52€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

Príbeh židovskej matematičky, ktorá zachránila tisíce poliakov uväznených v koncentračnom tábore Majdanek.

Silný príbeh Josephine Janiny Mehlbergovej, židovskej matematičky, ktorá zachránila tisícky životov v nacistami okupovanom Poľsku tak, že sa vydávala za poľskú aristokratku, vznikol na základe jej nepublikovaných pamätí.

Josephine pôsobila v poľskej Lubline, v SS centrále operácie Reinhard, v rámci ktorej bolo v okupovanom Poľsku zavraždených 1,7 milióna židov. Vďaka dokladom poľskej aristokratky pracovala ako sociálna pracovníčka a ako ,,grófka“ presvedčila predstaviteľov SS, aby z koncentračného tábora Majdanek prepustili tisícky Poliakov.

Vďaka jej nepublikovaným memoárom a fenomenálnemu výskumu sa Elizabeth Whiteovej a Joane Sliwovej, profesionálnym historičkám a expertkám na holokaust, podarilo odhaliť celý príbeh tejto pozoruhodnej ženy. Popretkávali jej občas mučivé osobné výpovede so širšími historickými súvislosťami do silného príbehu.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Counterfeit Countess Rok vydania: 2024 ISBN: 9788081643804 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 376 Väzba: pevná Štýl: životopisný, tragický, vojnový, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách