TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Bezpečnosť terapie ochorení pohybového systému

Príručka pre všeobecných praktických lekárov


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
22,44€
Zľava 6%
21,12€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

Obsahom príručky sú základné charakteristiky ochorení pohybového systému – ich rizikové faktory, prognóza ale predovšetkým všetky potrebné a prakticky napísané informácie k bezpečnosti farmakoterapie – akými sú nebezpečné interakcie, nežiaduce účinky a kontraindikácie diskutovaných liečiv v liečbe osteoporózy, reumatoidnej a psoriatickej artritídy.

Osteoporóza patrí medzi civilizačné ochorenia, ktoré vedie k zvýšenému výskytu zlomenín a je spojené so zvýšenou chorobnosťou a úmrtnosťou. Reumatoidná artritída je chronické zápalové ochorenie postihujúje predovšetkým kĺby a šľachy. U pacientov s reumatoidnou artritídou bol zistený zvýšený výskyt osteoporózy.

V súčasnosti sa liečba reumatoidnej artritídy zameriava na včasne stanovenie diagnózy a včasne zavedenie účinnej liečby ešte predtým, ako zápal poškodí kĺb. Liečba musí byť komplexná. Vyžaduje si poučenie pacienta o chorobe, o jej priebehu, spôsobe liečby, o nutnosti dodržiavať režimové opatrenia. Nesteroidové protizápalové lieky sa podávajú takmer všetkým pacientom s touto diagnózou. Zmierňujú bolesť a stuhnutosť kĺbov, zlepšujú kvalitu života pacientov, ale neovplyvňujú priebeh choroby. Glukokortikoidy majú výrazný protizápalový účinok, ale pri dlhodobom užívaní majú i nežiaduce účinky.

Liečba je komplexná a zameriava sa na včasné stanovenie diagnózy a včasné zavedenie účinnej liečby Poučenie pacienta o chorobe, o jej priebehu, spôsobe liečby, o nutnosti dodržiavať režimové opatrenia je neoddeliteľnou súčasťou liečby.

Vzhľadom na možnosť dlhodobého podávania a známe bezpečnostné riziká spojené s užívaním potrebných liečiv je dôležité rešpektovanie ich kontraindikácií a poznanie možných nežiaducich účinkov a potenciálnych liekových interakcií.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2024 ISBN: 9788081409684 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 100 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách