TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Svedectvá mŕtvych

Barbara ButcherIkar (2024)

🍎 Pripravujeme, vychádza 5. 11. 2024
15,22€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

New York očami súdnej lekárky – nočná mora odohrávajúca sa v meste snov

Miliardári obklopení umeleckými dielami alebo bezdomovci prechádzajúci podzemnými tunelmi – ich mŕtve telá zakaždým rozprávajú jedinečný príbeh, ktorého kľúčové body sú ukryté v detailoch. Modriny, útržky tkaniva, svalová stuhnutosť či krvné zrazeniny sú abecedou pre tých, ktorí sa chcú naučiť čítať v smrti.
Barbara Butcherová pracovala dvadsaťtri rokov v Úrade hlavného súdneho lekára v New Yorku. Počas svojej kariéry preskúmala viac ako 5 500 miest činu, pričom 680 z nich sa týkalo vrážd. Vyšetrovala dvojnásobné vraždy, príšerné samovraždy, ale podieľala sa aj na vyšetrovaní veľkých katastrof, napríklad po 11. septembri 2001, kedy sa ona a jej kolegovia spoliehali spočiatku len na opisy rodinných príslušníkov, aby dokázali identifikovať 21 900 telesných pozostatkov obetí.
Autorka, bojujúca s alkoholizmom, si zo smrti urobila náhradnú závislosť – s mrazivou presnosťou kreslí mapu smrti v New Yorku. Každý dôkaz na telách zosnulých považuje za stopu a rekonštruuje ich posledné chvíle, z ktorých živým často naskakujú zimomriavky.
Butcherová píše bravúrne a otvorene – ako pravá Newyorčanka. Rozpráva ohromujúci skutočný životný príbeh ženy, ktorá si vďaka dennodennej práci so smrťou odniesla mnoho ponaučení o živote – a o tom, ako ju tieto poučenia zachránili pred tým, aby sa sama nestala súčasťou smutnej štatistiky.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: What the Dead Know Rok vydania: 2024 ISBN: 9788055196503 Rozmer: neuvedený Počet strán: 312 Väzba: pevná Štýl: napínavýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách