TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Pamäť obce Šenkvice

Zaujímavosti z dejín Šenkvíc pre zaneprázdnených


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
11,33€

Vydanie tejto knihy je ukážkou, že aj dlhodobejšie (od júla 2017) existujúca rovnomenná stránka na sociálnej sieti Facebook dokáže zhromažďovať a publikovať kvalitný a pre čitateľov pútavý obsah. Prečo však ide o zaujímavosti pre zaneprázdnených? Žijeme v dobe, ktorá je náročná na náš čas a povinnosti. Preto sme sa v ProKulture Šenkvice rozhodli vydať knižku, ktorá vás informačne obohatí, ale zároveň bude praktickou: knižku čítajte postupne – krátke príbehy vám umožňujú siahnuť po knižke počas rannej či poobednej cesty medzi domovom a prácou/školou, príp. v iných vzácnych chvíľkach voľného času.

Kniha v sebe spája krátke texty, ktorých povaha je však rôzna. Tak, ako aj samotná história je relatívna, nemožno očakávať pravdivé svedectvo od každého príbehu, ktorý sa dostane do pamäte človeka. Informácie – či už písomné alebo ústne tradované – sme sa v prípadoch, kde to bolo patričné, pokúšali historicky konfrontovať, overiť a teda potvrdiť či vyvrátiť. To, samozrejme, nie je možné pri všetkých (napr. vonkoncom nie pri povestiach, ktorých čaro spočíva práve v ich záhadnosti). Pokiaľ ide o vyslovene neoverenú či dokonca neoveriteľnú informáciu – upozorňujeme na to priamo v texte.

Šenkvice – to je mozaika ľudských príbehov, plných neraz horkej životnej skúsenosti, poctivej slovenskej roboty, krvavých mozoľov – ale aj bujarej veselosti, kalíškov alkoholu či pohárov dobrého vína, priateľstiev i tradičných dedinských klebiet, tradovaných na lavičke pred domom. Takúto históriu Šenkvíc sa vám, milí čitatelia, pokúsime odovzdať prostredníctvom tejto knihy. Príbehy, tradované fakty i potvrdené skutočnosti. Vkladáme do vašej pamäte záblesk z pamäte našej obce. Zaujímavosti zo šenkvických dôb minulých a dávno minulých, ktoré nadchnú a povzbudia k ďalšiemu záujmu o dejiny tejto veľkej a hrdej obce.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Pamäť obce Šenkvice Rok vydania: 2022 ISBN: 9788097351052 Rozmer: 149×210 mm Počet strán: 74 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách