TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Príbeh môjho syna

Margaret MazzantiniInaque (2024) • Edícia Pandora

🍌 Predobjednávka, vychádza 3. 10. 2024
27,50€
Zľava 15%
23,38€

Jedného rána roku 2008 Gemma nastúpi do lietadla spolu so svojím šestnásťročným synom Pietrom. Cieľová destinácia je Sarajevo, mesto hranica medzi Západom a Východom, zranené nie tak dávnou minulosťou. Na letisku ich čaká Gojko, bosniansky básnik a priateľ, ktorý počas zimných olympijských hier 1984 priviedol Gemmu k láske jej života, fotografovi Diegovi.
  
Príbeh môjho syna je nielen ľúbostný príbeh o vytúženom, nenaplnenom a znovuobjavenom materstve.  Je aj o tajuplnej ceste života, ktorý vytryskne z prehistorickej placenty vojny. Vojny, ktorá zabíja a plodí. Dobrodružstvo Gemmy a Diega je zároveň príbehom nás všetkých, pretože ide o súčasný a nanajvýš aktuálny román o vojne a mieri. Autorka necháva postavy oscilovať medzi Talianskom utápajúcim sa v sladkokyslom náleve blahobytu a obliehaným Sarajevom a pod vplyvom radikálnych udalostí kreuje pseudohrdinov, ktorých dejiny vložili do rúk osudu číhajúceho na svoju obeť ako ostreľovač. Margaret Mazzantini nám venovala román svet, fascinujúci, strhujúci i symbolický príbeh so silným morálnym posolstvom. Príbeh môjho syna v roku 2012 sfilmoval Sergio Castellitto a hlavné postavy stvárnili Penélope Cruz a Emile Hirsch.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Venuto al mondo Rok vydania: 2024 ISBN: 9788082072573 Rozmer: 135×207 mm Počet strán: 504 Väzba: pevná Štýl: filozofický, psychologický

Zaradené v kategóriách