Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Green Magazine (leto 2019)

Ľudstvo potrebuje na život tri planéty!


🍌 Odosielame o 14 dní.
3,90€
Zľava 13%
3,39€

Vznikajúci odpad, ktorý zahlcuje planétu, je reálny problém, s ktorým bojujú všetky krajiny sveta. Smeti nekončia len na skládkach, ale často sú pohodené v prírode a dostanú sa do oceánov. Dobrou správou je, že existujú aj metropoly, ktoré sa stotožnili s filozofiou Zero Waste. Vďaka tomu sa snažia produkovať čo najmenej odpadu a byť príkladom pre mestá, ktoré sa v ich rozhodnú nasledovať. Efektívne treba narábať nielen s prírodnými zdrojmi, ale tiež s potravinami.

Smutným obrazom konzumnej spoločnosti je to, že aj keď časť sveta hladuje, nadmerne sa plytvá jedlom. Svetové ekonomické fórum tvrdí, že na svete sa každoročne vyprodukuje 1,3 miliardy ton potravinového odpadu.

Bezohľadné správanie ľudí k prírode, plytvanie jedlom a zdrojmi sa musí čo najskôr skončiť. Odborníci varujú, že ľudstvo by pri aktuálnom sp§sobe fungovania potrebovalo na život niekoľko planét ako Zem.

V najnovšom čísle časopisu Green Magazine sa okrem toho dozviete, že vláda vyčlenila na podporu cyklistickej dopravy na Slovensku desiatky, miliónov eur. Získate prehľad o zaujímavostiach z oblasti udržateľnej výstavby, elektromobility, biznisu, ekológie a energetiky.


Rok vydania: 2019 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 86 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách