Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Standart 16 (Magazín)

Standardt (2019) • Séria Magazín Standart • 16. diel

🍎 Vypredané
7,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Aktuálne vydanie magazínu Standart prichádza tak, ako vždy, s rôznymi témami, článkami, esejami či rozhovormi. V novom čísle sa zaoberáme výzvami, ktorým náš priemysel čelí, a ktoré sú dnes dôležitejšie viac, ako kedykoľvek predtým.

V kapitole „Káva” pokračujeme porovnávaním kávy a čaju – tentokrát s metódami extrakcie. Pozrieme sa na históriu najväčšej krajiny v produkcií čaju, Srí Lanku, ktorá po dosiahnutí titulu čajovej veľmoci zameriava pozornosť aj na výberovú kávu. Často sa zabúda, že s procesom výroby kávy priamo úmerne stúpa aj množstvo odpadu; navrhneme teda, ako sa dá kávový odpad čo najefektívnejšie využiť. Na konci kapitoly Adrián Krišák rozoberie dôvody miznúcej ovocnosti z vášho espressa, a ak si myslíte, že reč bude len o točení mlynčeka, mýlite sa.
Kapitola „Ľudia” skúma osobnosti tvoriace svet kávy. Zoznámili sme sa v nej s kanadským baristickým majstrom Cole Torodeom, ktorý nás previedol začiatkami svojej kariéry, súťažení a úvahami o direct trade. Článok Ashley Rodriguezovej skúma povolanie šéfa na voľnej nohe a prináša tipy a triky, ktoré jej pomohli so zbieraním skúseností a sebadisciplínou.
V kapitole „Svet” sa pozrieme na tradície, ktoré vytvárajú zážitok z pitia kávy na Balkáne a premiestnime sa do Austinu v Texase zamyslieť sa nad tým, ako sa dá z mesta vytvoriť kávová mekka, akou dnes Austin je.

Ďakujeme nášmu sponzorovi, firme Eurosam, že v Standart magazíne číslo 16 môžeme spolu s nimi a ich filozofiou piatich elementov, pomáhať baristom naprieč Slovenskom a Českom v práci, výbave a vzdelávaniu. Ako vždy, sme radi, že prinášame tento originálny výber písaného textu spolu s jedinečnými ilustráciami a fotografiami vo vašich domácnostiach a lokálnych kaviarňach. Prajeme príjemné čítanie!

Rok vydania: 2019 Katalógové číslo: 650715 Rozmer: 180×238 mm Počet strán: 132 Väzba: brožovaná Jazyk: čeština, slovenčina

Zaradené v kategóriách