Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Standart 17

Magazín

Standardt (2019) • Séria Magazín Standart • 17. diel

🍎 Vypredané
7,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nové číslo Standartu je plné článkov, esejí, rozhovorov a umenia, ktoré sa zaoberajú témami od trvalo udržateľného importu až po budúcnosť kávy. V kapitole „Káva” začíname novú sériu s Gwilymom Daviesom o pravdivých a vymyslených mýtoch o káve. Prečítate si tiež, do akej miery jeho myšlienky prenikajú do specialty coffee bubliny skúmaním kávy na cuppingovom stole. Pozriete sa s nami ako sa Čína dostáva do povedomia sveta výberovej kávy a spolu s Adriánom Krišákom, sa ponoríme do pokračovania témy vody, tentoraz zameranú na tému zmäkčovača a jeho vplyvu na výslednú chuť kávy.

V kapitole „Ľudia”, v ktorej skúmame talentovaných ľudí tvoriacich kávový svet, sme cestovali do Londýna na raňajky s Paulom Rossom, manažérom v pražiarni Kiss the Hippo a UK baristickýcm majstrom roku 2019. Bavili sme sa o súťažiach, skúsenostiach, behu a Scrabble. Vyspovedali sme Pavla Ewžena Adamkoviča, o tom, ako sa dajú spojiť bicykle s kávou a prešli sme do úvah akademičky zaoberajúcej sa znepokojujúcimi zobrazeniami výrobcov, ktorí stále oplývajú marketingom na výberovú kávu. Na záver tejto kapitoly sme sa vrhli na známu aj menej známu históriu mlieka a jeho spojenia so svetom kávy. V kapitole „Svet” antropológ a historik z bostonskej univerziry prehodnocuje svoj výskum v knihách, ktoré píše po prvýkrát, keď navštívil gesha kávové farmy v Paname; kávový milovník nás zas zavedie cez Tel-Aviv a jeho kávovú scénu či jedinečnú históriu, ktorá viedla k dnešnému stavu.
Tiež prinášame report z AeroPress šampionátov, ktoré sme v októbri organizovali na Slovensku a v Čechách. Poďte si spolu s nami pripraviť víťazné recepty!

Rok vydania: 2019 Rozmer: 180×240 mm Počet strán: 132 Väzba: brožovaná Jazyk: čeština, slovenčina

Zaradené v kategóriách