Fit recepty sú také jednoduché, že navariť podľa nich zvládne naozaj každý. Navyše sú hotové raz-dva, preto sú obľúbené najmä medzi tými, ktorí nechcú tráviť veľa času v kuchyni, no chcú jesť zdravé a nutrične hodnotné jedlá... Zobraziť viac
Ernst Hans Gombrich (1909–2001) je bezesporu nejznámějším a nejpopulárnějším historikem umění dvacátého století. Široká veřejnost ho zná jako autora Příběhu umění, fascinujícího bestselleru, jehož se ve světě prodalo přes... Zobraziť viac
V knihe nájdete aj veľké množstvo receptov pre ľudí, ktorí nekonzumujú mäso. Ďalej potom ukážku nielen Vianočného menu, ale aj príbeh Simonky, žiačky Antónie Mačingovej. Simonka je jednou z vás... Zobraziť viac
Od revolúcie 1848 - 1849 X Pr. - Edice: Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov - Literárne informačné centrum - Jazyk: SK - Vazb Zobraziť viac
V létě roku 1989 založil skladatel Michael Kocáb spolu s novinářem Michalem Horáčkem iniciativu MOST, která si dala za cíl zprostředkovat jednání mezi komunistickou mocí a představiteli nezávislých opozičních sdružení... Zobraziť viac
Pátý svazek projektu Bitvy a osudy válečníků navazuje volně na Války proti králi i čtyřsvazkové Rytířské bitvy a osudy. Líčí boj o nadvládu na mořích, který probíhal od poloviny XVII. století souběžně s válkami na... Zobraziť viac
Búrlivý príbeh prvého samostatného štátu Slovákov pokračuje na stranách druhej časti priekopníckej publikácie. Kronika Slovenského štátu 1941 - 1943 nadväzuje na prvý diel v momente, ktorý bol pre krajinu prelomový ... Zobraziť viac
Monumentálna kniha o černobyľskej jadrovej katastrofe. Príbeh explózie, ktorá zmenila svet a oči celej planéty upriamila na jedno dovtedy celkom bezvýznamné miesto. Hodiny tikajú. Sekundy ubiehajú. A svet pred katastrofou delí len tenká hranica... Zobraziť viac
Epidémie smrtiacich chorôb ohrozovali ľudstvo už od nepamäti. Ich zásahy boli pritom často také radikálne, že ovplyvnili vývoj civilizácií takmer na celom svete. Výrazne zasiahli v prospech moderných ľudí v ich strete s neandertálcami... Zobraziť viac
Nový pohľad na svet VIII Pram. - VIII - Edice: Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov - Literárne informačné centrum - Jazyk: SK Zobraziť viac
Táto publikácia... je plná zla. Nemá žiadnu literárnu hodnotu a samotné jej čítanie je utrpením, vraví Primo Levi vo svojom úvode. Höss sa snaží obhajovať, javí sa takým, akým naozaj je: nechutný, hlúpy, arogantný.... Zobraziť viac
Základný zdroj informácií ako si budovať zdravý obraz o tele a navždy uzavrieť s jedlom mier. Skúsené odborníčky v oblasti výživy a porúch stravovania motivujú čitateľov k zdravému vzťahu k telu, aby pri stravovaní znova objavili vnútornú múdrosť... Zobraziť viac
Pôvodná kniha Maura Orbiniho Kráľovstvo Slovanov by sa dala rozčleniť na tri časti. V prvej časti je všeobecný prehľad o Slovanoch, druhou časťou je prevzatá kniha, dnes nazývaná Letopis popa Dukljanina (hoci jej názov je tiež Kráľovstvo Slovanov), a... Zobraziť viac
Najnovšia kniha Sladkosti, od ktorých sa nepriberá obsahuje 46 najlepších receptov na Vianoce, novoročné aj veľkonočné sviatky, 17 dezertov úplne bez múky, 16 nepecˇených zákuskov aj pre zacˇiatocˇnícˇky a 113 ďalších užitočných tipov... Zobraziť viac
Domáce sušenie potravín je jednoduchý spôsob, ako si pripraviť zdravé a chutné jedlá a ako ich zachovať v čo najlepšom stave. Kniha Domáce sušenie obsahuje: inšpiratívne recepty na sušené lahôdky, ... Zobraziť viac
Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci... Zobraziť viac
Chcete variť zdravo a rýchlo? Neustále premýšľate, čo zdravé budete variť, aby to netrvalo dlho? Práve pre Vás sme pripravili jedinečnú kuchárku so 60 zdravými receptami na zdravé jedlá, ktoré si pripravíte jednoducho a do 30 minút. Napísalo... Zobraziť viac
Kvások je organická hmota, ktorá vzniká fermentačným procesom, kde aktívne spolu pôsobí múka s vodou a pri pomalom kvasení... Zobraziť viac
Skvelé dezerty, pri ktorých ani nezbadáte, že sú zo zdravších surovín! Marlenka, šúľance, jahodové knedličky či bounty tyčinky? Aj z týchto dobrôt sa dajú pripraviť skvelé a nutrične hodnotné verzie. Sladké a fit = málo kalórií a veľa... Zobraziť viac
Pišťankova nová kniha Živý oheň z vína v ničem nenavazuje na uštěpačně ironický a postmoderně drsný styl, kterým autor jako... Zobraziť viac