TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Núdzový východ - prečítaná (bazár kníh)

opotrebovaný stav = prečítaná kniha môže mať zažltnuté strany alebo iné nedokonalosti

Richard YatesSlovart (2009)

🍎 Vypredané
6,47€

Núdzový východ je príbeh o odvrátenej strane amerického sna, ktorý bol v 50. rokoch minulého storočia v USA ideálom strednej vrstvy – dom na predmestí, manželka starajúca sa o deti v domácnosti, dobrá práca pre manžela a zaistené živobytie. V súlade s týmto ideálom žijú aj manželia April a Frank, ale postupne prichádzajú na plytkosť a prázdnotu takéhoto života. Museli mu obetovať vyššie ambície, ktoré kedysi mali. Z tohto života sa chcú vytrhnúť netradičným riešením, ale stroskotajú tak, ako si to ani jeden z nich nepredstavoval.
Núdzový východ je majstrovský román spisovateľa, ktorého tvorbu prirovnáva kritika ku Scottovi Fitzgeraldovi, a cenili si ho takí autori ako Tennessee Williams či Kurt Vonnegut.

Román sa stal predlohou na napísanie scenára k úspešnému filmu režiséra Sama Mendesa s Kate Winslet a Leonardom DiCaprio v hlavných úlohách.

Vypočujte si ukážku z knižného vydania:



Originálny názov: Revolutionary Road Rok vydania: 2009 Rozmer: 135×215 mm Počet strán: 325 Väzba: pevná s prebalom Štýl: historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách