Po motivačnom románe Prebijem sa! Štefánik prináša Jozef Banáš príbeh najúspešnejšieho česko-slovenského a jedného z najúspešnejších svetových podnikateľov – Tomáša Baťu zakladateľa... Zobraziť viac
Martin M. Šimečka je burič aj tíšiteľ, provokatér aj mysliteľ, spytujúci sa aj rozprávač, najmä je to však rýdzi... Zobraziť viac
V knihe okrem nového jedálnička a tipov na raňajky, desiaté a olovranty nájdete aj odpovede na vaše najčastejšie otázky týkajúce sa stravovania na dovolenkách či služobných cestách... Zobraziť viac
Dva roky po úspešnom debute MOJE JEDLO pripravil Martin Pyco Rausch druhú zbierku vegetariánskych receptov. Naďalej neopúšťa... Zobraziť viac
Chceli by ste vedieť, na akom koláči si v detstve najviac pochutnávali Dominika Cibulková, Adela Banášová, bratia Hossovci, Jana Kirschner, Oľga Feldeková... Zobraziť viac
Bylinková škola, dielo známej slovenskej bylinkárky, liečiteľky a učiteľky, Ivety Henzelyovej, nie je obyčajnou knihou o liečivých bylinkách. To, čo z nej robí jedinečnú publikáciu, je spojenie klasickej fytoterapie a tradičného liečiteľstva ... Zobraziť viac
Tri mladé židovské matky. Tri bábätká. Tri neuveriteľné skutočné príbehy, ktoré osud spojil do jedného - do svedectva o tom, ako láska napokon zvíťazí aj nad tými najväčšími zverstvami... Zobraziť viac
„Pred 100 000 rokmi obývalo Zem najmenej šesť ľudských druhov. Dnes je tu už len jeden. My. Homo sapiens.“ V knihe Sapiens:... Zobraziť viac
V knihe nájdete aj veľké množstvo receptov pre ľudí, ktorí nekonzumujú mäso. Ďalej potom ukážku nielen Vianočného menu, ale aj príbeh Simonky, žiačky Antónie Mačingovej. Simonka je jednou z vás... Zobraziť viac
„Celá pravda je oveľa tragickejšia a hroznejšia,“ píše sa v úvode tejto výnimočnej knihy – autentických spomienok. Ich autor Shlomo Venezia nielenže bol v koncentračnom tábore Auschwitz-Birkenau (Osvienčim-Brezinka), ale musel tam vykonávať tú... Zobraziť viac
Kniha Čo naozaj jeme? britského lekára spochybňuje všetky stravovacie návyky, vládne opatrenia, zázračné riešenia či nálepky, ktorými sa označujú niektoré údajne škodlivé potraviny, a nabáda nás, aby sme razantne prehodnotili svoj vzťah k jedlu... Zobraziť viac
Ľudskosť ponúka nový pohľad na uplynulých 200 000 rokov ľudských dejín a snaží sa dokázať, že sme od prírody prívetiví, že sme zameraní viac na spoluprácu ako na konkurenciu a že sme náchylní si navzájom skôr dôverovať než neveriť... Zobraziť viac
Bohatý prameň vedomostí, ktorý ukazuje to, o čom iné encyklopédie iba rozprávajú. Objavte záhady Tutanchamonovej hrobky, zistite, čo spôsobujú cunami, tornáda a zemetrasenia, nazrite do rozžeravenej nukleárnej pece vnútri Slnka. Odhaľte, ako vznikajú... Zobraziť viac
Periodická sústava prvkov vo formáte A5 vrátane novo pomenovaných prvkov Nh, Mc, Ts, Og. Jednostranná tabuľka... Zobraziť viac
Je naozaj potešujúce, že stále viac mamičiek (i oteckov) je ochotných doma variť čerstvú stravu a dennodenne premýšľať, čo je pre dieťa zdravé a čo nie. Podľa tvrdenia WHO, výživa až z 80-tich percent rozhoduje o celkovom zdraví jedinca, gény ho... Zobraziť viac
4. júna 1920 bola podpísaná Trianonská mierová zmluva, ktorá dala bodku za historickým Uhorskom. Zmluva priniesla strednej Európe protichodné očakávania a pocity. Na jednej strane radosť spojenú s veľkými nádejami, na druhej obavy... Zobraziť viac
Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové.. Zobraziť viac
Publikácia zrozumitelným spôsobom predstavuje známe i takmer neznáme pamiatky výtvarného umenia a architektúry na území... Zobraziť viac
V knihe Ako som vozil Nórov 2 je študovaný prekladateľ a vášnivý šofér autobusu Ondrej opäť v plnej sile. Tentokrát sa dozvieme, aké je to šoférovať ekologické hybridy v extrémnych severských podmienkach, aké sú výhody vozenia turistov na Nordkapp... Zobraziť viac
V tejto knihe Peter Wohlleben pôsobivo opisuje, ako sa príroda sama reguluje a lieči – ak ju necháme na pokoji. Pretože stromy sú nielen schopné prispôsobiť sa okoliu, ale aj odovzdávajú potomstvu skúsenosti so zmenenými životnými podmienkami... Zobraziť viac