Učebnica približuje význam a úlohu elektrotechniky, ako aj jej historický vývoj. Zaoberá sa základmi elektrotechniky podľa tematických celkov: základné pojmy, elektrotechnické pole, jednosmerný prúd, riešenie obvodov jednosmerného prúdu... Zobraziť viac
Vyše tristrostranová učebnica je spracovaná ako ucelený sprievodca štúdiom všeobecnej a anorganickej chémie na stredných školách. Pozostáva z dvoch tematických celkov... Zobraziť viac
Publikácia Hotelový a gastronomický manažment – Praktické cvičenia 2 nadväzuje na 1. diel, v ktorom nájdete cvičenia z oblasti gastronomického manažmentu. Cvičebnica obsahuje 14 tematických celkov (od vývoja hotelierstva a cestovného ruchu... Zobraziť viac
Medzinárodne oceňovaná učebnica ekonómie reflektujúca aktuálne potreby rozvíjania ekonomického myslenia, určená pre žiakov stredných škôl... Zobraziť viac
Príručka Maturita z biológie je určená študentom gymnázií a stredných odborných škôl, ktorí sa pripravujú na maturitnú skúšku biológie. V štrnástich obsiahlych kapitolách ponúkajú autori prehľadne spracované učivo celej... Zobraziť viac
Publikáciu si môžete zakúpiť vo vydavateľstve ELITA. Učebný text druhého dielu je venovaný problematike funkcií viac... Zobraziť viac
Učebnica zoznámi žiakov nielen s postupom výroby sadrokartónu, vstupnými surovinami, ale aj základnými systémami suchých technológií či už postupom montáže stien, podhľadov, suchých podláh, príp. vytvorením obytného podkrovia... Zobraziť viac
Pri výučbe technológie sa využívajú vedomosti z ostatných odborných predmetov, najmä materiálov a strojového zariadenia, ako aj prírodovedných predmetov zo všeobecnovzdelávacej zložky s tým, že vedomosti získané v teoretickej príprave... Zobraziť viac
Učebnica nadväzuje na učivo technológie prvého ročníka, v ktorom žiaci získali základné poznatky zo stavebnej výroby. Táto učebnica poskytne žiakom vedomosti nielen o nových progresívnych stavebných technológiách, ale aj o starších... Zobraziť viac
Učebnica postupne prechádza od investičných výpočtov, energetických a mzdových nákladov, cez výpočet odpisov až k výpočtom celkových nákladov chemickej výroby a k tvorbe kalkulačného listu... Zobraziť viac
Zbierka praktických príkladov sa venuje daňovej problematike. Pomôže pretaviť teoretické vedomosti do praktickej roviny pomocou riešenia rôznych štúdií a úloh... Zobraziť viac
Publikácia ponúka maturantom prehľadne spracované stredoškolské učivo z biológie. Niektoré kapitoly v prijateľnej a prospešnej miere presahujú rozsah gymnaziálneho štandardu z tohto predmetu, pretože kniha je určená študentom s hlbším záujmom... Zobraziť viac
Technické kreslenie II Súbor základného učiva s úlohami podľa STN ISO Publikácia je schválenou učebnicou technického kreslenia pre žiakov... Zobraziť viac
Učebnica Suroviny 2 pre prvý ročník učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika... Zobraziť viac
Cieľom učebnice je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy pokrmov: bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z mletého mäsa... Zobraziť viac
Učebnica obsahuje informácie o komoditách potravinárskeho tovaru živočíšneho pôvodu, o tukoch, koreninách a polotovary. Každá kapitola poskytuje komplexné informácie o zložení... Zobraziť viac
Učebnica pre žiakov všetkých typov stredných škôl aj gymnázií. V rámci predmetu úvod do sveta práce (najmä v treťom a štvrtom ročníku) získavajú odbornú prípravu, vedomosti a zručnosti z legislatívy, o trhu práce a uplatnení na tomto trhu... Zobraziť viac
Učebnica Technológia je určená pre žiakov 3. ročníka trojročného stavebného učebného odboru maliar, ktorí v prvom ročníku štúdia získali základné informácie z oblasti stavebných prác, v druhom ročníku sa špecializovali na ... Zobraziť viac
Učebnica je určená pre žiakov hotelových akadémií a SOŠ so zameraním na hotelové a gastronomické služby. Vedomosti, ktoré získajú po preštudovaní tejto učebnice, využijú v praxi pri riadení ubytovacích zariadení... Zobraziť viac
Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného učiva obsahuje učebnica aj laboratórne... Zobraziť viac