Je naozaj potešujúce, že stále viac mamičiek (i oteckov) je ochotných doma variť čerstvú stravu a dennodenne premýšľať, čo je pre dieťa zdravé a čo nie. Podľa tvrdenia WHO, výživa až z 80-tich percent rozhoduje o celkovom zdraví jedinca, gény ho... Zobraziť viac
V druhom pokračovaní autorka ponúka recepty na prípravu jedál z dostupnej domácej zeleniny, obilnín, strukovín a ovocia, ktoré sama odskúšala v svojej kuchyni. Zobraziť viac
Ide o titul na Slovensku mimoriadne úspešnej autorky Eleny Paulenovej. V druhom diely Varíme bez skúseností je 320 receprov klasickej slovenskej kuchyne. Podstatnú časť knihy tvoria jedlá zo zeleniny a šaláty, ale taktiež tu nájdeme polievky... Zobraziť viac
Ďakujem vám, že ste otvorili moju prvú knihu s obľúbenými receptami. Nájdete v nej recepty, ktoré takmer každý z nás pozná celý život. Chute a vône, ktoré nám asociujú našu rodinu, starú mamu, detstvo, deda, ktorý vedel variť tie najlepšie halušky... Zobraziť viac
Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej... Zobraziť viac
Kuchárka obsahuje predjedlá, polievky, hlavné jedlá, múčniky, sviatočné jedlá, stolovanie, praktické rady... Zobraziť viac
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Desaťdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov... Zobraziť viac
Stravovací zvyklosti u nás a na Slovensku do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Kuchyně obou zemí proto byly velmi výrazně ovlivněny svojí polohou. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, jednalo se tedy o... Zobraziť viac
Pudujatím tejto knihy je oboznámiť čiateľov s viacerými špecialitami Žitného ostrova, a tým vzbudiť úctu k tradíciám regiónu.Chceme dokázať, že naše stravovacie návyky tvoria súčasť presnejšieho sebapoznania a lepšieho porozumenia minulosti i našich... Zobraziť viac
– Voňavá a chrumkavá publikácia s názvom “FOOD BLOG SLOVAKIA” na viac ako 270 stranách predstavuje 37 slovenských foodblogerov, pre ktorých jedlo a kvalita kráčajú ruka v ruke. Kniha okrem pohľadu do zákulisia domácich foodblogerov a gastrofreakov... Zobraziť viac
Ako prežívame zaľúbenosť? Milujeme srdcom alebo naozaj ide láska cez žalúdok? Znamená pre nás láska aj dobré jedlo, keď ho doma pripravíme pre svojho milého či milú? Prečo sa súčasťou jedál oddávna stali afrodiziaká? Na tieto otázky nájdete odpovede... Zobraziť viac
Knižka je venovaná receptom na prípravu jedál z čínskej kuchyne, ktorá aj u nás získala mimoriadnu popularitu a obľúbenosť svojou pestrosťou a exotickosťou... Zobraziť viac
Kniha ponúka recepty na tradičné, ale aj iné recepty, ktoré sa postupne udomácnili v našej kuchyni. Nájdete v nej recepty na klasické kapustové, mäsové... Zobraziť viac
Kuchárka obsahuje predjedlá, polievky, hlavné jedlá, múčniky, sviatočné jedlá, stolovanie, praktické rady... Zobraziť viac
Nikto nechce vyhadzovať jedlo. Tým som si stopercentne istá. Problém je skôr v tom, že nevieme v rýchlosti vymyslieť, čo uvariť z potravín, ktoré nám ostanú. Hoci všetci vieme, že treba variť tak, aby sme zjedli všetko, čo nakúpime a navaríme, občas sa... Zobraziť viac
Malebné zátišia Turčianskej záhradky, čriepky zaujímavej histórie z kraja olejkárov a šafraníkov, originálne tradície vyšperkované vtipom a ľudovou múdrosťou, storočiami overené recepty - to je obsahom tejto zaujímavej knihy. Zobraziť viac
Tradície pestovania viniča a výroby vína na Slovensku. Domáca vínotéka a nákup vína. Slovenské vína vo svete 1999-2004. Spor vína s vodou alebo víno v slovenskej literatúre. Zobraziť viac
Komplet dvoch kníh: Slovenské jedlá a Lacné jedlá... Zobraziť viac
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií. Zobraziť viac