V tejto knihe nájdete všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste zvládli rez ovocných stromov a kríkov. Od výberu náradia cez prehľadné pracovné postupy s vyše 200 zrozumiteľnými nákresmi až po nápravu chybných rezov. Zobraziť viac
Varíme, pečieme, vyprážame, grilujeme a pripravujeme studené pokrmy bez váženia... Zobraziť viac
Najkomplexnejší prehľad našich húb a súčasne celosvetovo najväčší atlas húb. Encyklopédia obsahuje stručný, ale výstižný opis každého z 3 100 druhov húb so základnou charakteristikou huby, prípadne rozlišovacími znakmi, oblasťami výskytu... Zobraziť viac
Ottovo nakladateľstvo - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá - 504 str. - ISBN: 80-7360-670-4 - Kniha Zobraziť viac
Atlas jedlých húb a hubová kuchárka v jednej knihe. Zaujímavá publikácia, pri tvorbe ktorej sa spojili poprední českí a slovenskí mykológovia Ladislav Hagara, Oldřich Jindřich a Aleš Vít... Zobraziť viac
Slnko a Mesiac, planéty i hviezdy nás odpradávna fascinujú a priťahujú svojou tajomnou silou. Po celé tisícročia ľudia pozerajú na rovnakú nočnú oblohu ako my dnes, spájajú si jednotlivé hviezdy do obrazcov, nazývajú ich bohmi a prisudzujú im... Zobraziť viac
Odmerovanie surovín bez váženia - pomocou hrnčeka, lyžice a lyžičky. Sladká kuchyňa s výraznou úsporou času. Viac ako 400 overených receptov na chutné domáce sladkosti... Zobraziť viac
Čo dodá jedlám nezameniteľnú chuť a nevšednú vôňu a navyše je prospešné zdraviu? Aké časti byliniek sa smú používať? Aké sú... Zobraziť viac
Dve stovky receptov na nátierky, chuťovky, sendviče, poháre, šaláty a iné lahôdky a občerstvenie na najrôznejšie príležitosti nájdete na stranách novej kuchárskej knihy Ottovho nakladateľstva... Zobraziť viac
Knihe slovenského autora - skúseného bylinkára a zároveň propagátora tesného spolužitia človeka s rastlinami, liečivými darmi matky prírody - by prináležal tiež podtitul Kurz pre začínajúcich aj pokročilých bylinkárov... Zobraziť viac
Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek... Zobraziť viac
Odmerovanie surovín bez váženia - pomocou hrnčeka, lyžice a lyžičky. Sladká kuchyňa s výraznou úsporou času. Viac ako 400 overených receptov na chutné domáce sladkosti... Zobraziť viac
Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej... Zobraziť viac
Sladké pečení Ottova kuchařka - Ottovo nakladatelství - Jazyk: CZ - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá - 400 str. - ISBN: 978-80-73 Zobraziť viac
Vôňa pečiva, zákuskov, buchiet i koláčov spolu so žiarom a praskotom dreva vo vidieckej peci pomyselne sprevádza stovku receptov z dávnych rokov. Naše babičky a prababičky dokázali vtedy vďaka svojmu umu a skúsenostiam vykúzliť tie najjemnejšie dobroty... Zobraziť viac
Patrí varenie k vašim záľubám? Potom by vám v kuchyni nemali chýbať bylinky. Obohaťte svoj jedálny lístok o nové pokrmy... Zobraziť viac
Vreckový atlas húb môže byť užitočný aj pre skúsenejších a profesionálnych hubárov. Snažili sme sa nájsť formu, ktorá umožní čitateľom čo najbezpečnejšie poznávať a určovať druhy húb. Zobraziť viac
Pestofarebný svet všetkých druhov vtákov žijúcich, hniezdiacich alebo prelietajúcich územím Európy. Prehľadné opisy spôsobu života, najdôležitejších poznávacích a rozlišovacích znakov, charakteristických hlasových prejavov... Zobraziť viac
Prvý diel z edície Naša kvetena je zameraný na rastliny rastúce na bežných lúkach, najmä v blízkosti vôd, v údoliach riek, ale tiež v mestách, záhradách alebo podhorských lúkach... Zobraziť viac
Ako bylinky poznávať, zbierať, spracovávať, uschovávať a potom aj používať – toto všetko sa dozviete v knihe Babičkine nové bylinky. Sú v nej usporiadané celoživotné skúsenosti a recepty známej bylinkárky, ktoré inde nenájdete... Zobraziť viac