Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

KAFFA PAPUA NEW GUINEA BARIODA (zrnková)

250 g

KAFFA (2024) • Edícia Kaffa

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
12,90€

Ben Colbran sa v roku 1963 presťahoval s manželkou a dvomi deťmi z Nového Zélandu do Papuy Novej Guinei. Mal sen. Chcel sa stať kávovým farmárom. Všetky svoje úspory minul na odkúpenie pôdy a nákup kávovníkov. Ako isto viete, tak prvé 4 roky kávovníky nemajú žiadne ovocie a tak prvé roky zažívala rodina najťažšie časy a skúšku osudu. Žili osamotene na východnej vysočine Papuy, kde sa ako prví ľudia rozhodli pestovať kávovníky… Vtedy ešte len 6 ročný Nicolas Colbran si spomína na toto obdobie ako jedno obrovské dobrodružstvo. Dnes je majiteľom farmy práve on a prevádzkuje ju so svojimi synmi Rhetom a Chrisom. Po smrti svojho otca prebral opraty do svojich rúk a pokračoval v tom, čo spoločne s otcom započali. Za 60 rokov sa im podarilo vybudovať jednu z najmodernejších a najlepších fariem v Papuy.
Ich prístup je výberový od prvého momentu, teda vyberajú si len tie najkvalitnejšie kávovníky, ktoré na farme zasadia. Všetci zberači sú naučení zbierať len dozreté a dokonale červené čerešne. Káva o ktorej si práve čítate je spracovaná suchou metódou a v kombinácii s pôdou a podnebím vytvára neuveriteľnú a plnú chuť. Presne toto očakávam od dokonalej naturalky. Ochutnajte aj vy ako chutí kávový sen pretavený do reality.

Baroida je dobrý duch, ktorý podľa tamojších indiánov žije v skale, ktorá leží na farme. Podľa Bena Colbrana sa Baroida stal ich ochrancom a farmu pomenoval podľa neho. Kávovníky odrody Arusha, Bourbon, Mundo Novo a Typica sa pestujú v regióne Aiyura vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške až 1900 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou.

Zrnková výberová káva 100% ARABICA
Región: Barioda, Aiyura, Kianantu
Farmár: Ben Colbran
Varieta: Arusha, Bourbon, Mundo Novo, Typica
Nadmorská výška: 1500 – 1850 m.n.m
Metóda spracovania: Natural
Chuťový profil: Cola, víno, horká čokoláda, tropické ovocie
Cuppingové skóre: 87 bodov
Zber: ručný, selektívny
Balenie: 250g
Vyrobené: na Slovensku
Kategórie: Kaffa, Káva

Rozmer: 200×190 mm Váha: 250 Balenie: vákuové balenie

Zaradené v kategóriách