Farma Catajo patrí medzi najvyššie položené farmy na Costa Rice. O farmu sa stará Hector Esteban Sanchez a Luisa Monde Badilla. Leží v nadmorskej výške 1700-1900m v regióne Tarrazu a je vysadená na vulkanickej pôde, veľmi bohatej na minerály... Zobraziť viac
La Batea znamená v preklade údolie a je to farma ležiaca v oblasti Villamaria (región Caldas), ktorej neuveriteľne strmé kopce poskytujú jedinečnú mikroklímu, vďaka ktorej je táto káva tak výnimočne chutná... Zobraziť viac
Zoznámte sa s Jorgem Eliasom Rojasom, ktorý stojí za kávou z oblasti La Roca z úchvatných hôr Gaitania v Tolimskej oblasti. Jorgeho cesta viedla od klasických odrôd, ako je Castillo, až po experimentovanie s Gešou či Bourbonom, zdokonaľovaním techník... Zobraziť viac
Ben Colbran sa v roku 1963 presťahoval s manželkou a dvomi deťmi z Nového Zélandu do Papuy Novej Guinei. Mal sen. Chcel sa stať kávovým farmárom. Všetky svoje úspory minul na odkúpenie pôdy a nákup kávovníkov. Ako isto viete, tak prvé 4 roky kávovníky nem Zobraziť viac
Na začiatku to bol opustený statok, ktorý kúpil Enrique López Aguilar a začal ho renovovať. Postupne začal vysádzať odrody, o ktorých vedel, že sú veľmi kvalitné a ktoré sa pri správnej starostlivosti o pôdu stanú tolerantnými a odolnými voči chorobám... Zobraziť viac
Kerinci je názov aktívnej sopky na ostrove Sumatra v Indonézii. Túto kávu pestuje 320 členov družstva Koerintji Barokah Bersama, ktorí žijú a hospodária na úpätí náhornej plošiny... Zobraziť viac
Tento kávový mikrolot je vypestovaný v provincii Muyinga v severnom Burundi, krásnom kopcovitom regióne s priemernou nadmorskou výškou 1500 – 1700 metrov nad morom na sopečnej pôde. Nachádza sa v blízkosti národného parku Ruvubu a preteká ním rieka Níl... Zobraziť viac
Rodina Bayterovcov z farmy El Vergel sa venuje poľnohospodárstvu od roku 1995. Postupne pod vedením Miguela Jimeneza zaviedli prírodné procesy sušenia a začali s výskumom baktérií a kvasiniek riadiacich fermentáciu... Zobraziť viac
Inšpiráciou pre vytvorenie tejto lahodnej espresso zmesi nám bolo mesto MOKKA. Legendárny prístav v Jemene a v minulosti hlavné centrum obchodu s kávou. Miesto odkiaľ vyrážali na cestu do celého sveta milióny kávových zrniek odrody „mocha sanání“, ktorá j Zobraziť viac
Výberová káva zo salvádorskej farmy nachádzajúcej sa v pohorí Apaneca Ilamatepec v nadmorskej výške 1400 – 1500 m. Stará sa o ňu už piata generácia farmárov pod vedením F. Leto Escobara... Zobraziť viac
Brazílska výberová káva vypestovaná na kávových farmách Espírito Santo do Pinhal rodinnej farmy Joseho Ferraza. Kávovník tu rastie v nadmorskej výške 900 – 1250 m.n.m. je z neskorého zberu čo výrazne ovplyvňuje jeho vysokú cukornatosť... Zobraziť viac
Káva z farmy Finca El Rubi pochádza z regiónu Acevedo, Huila kde Heiner Lazo pestuje kávu už viac ako 25 rokov. Farmu kúpil so svojou ženou Johanou. Predchádzajúci majiteľ dal farme meno El Rubi = Rubín... Zobraziť viac
Našou inšpiráciou pre vytvorenie tejto výnimočnej espresso zmesi 100% výberových arabík bol príbeh o habešskom pastierovi kôz menom Kaldi. Podľa legendy práve jemu vďačíme za spoznanie povzbudzujúcich účinkov kávových zŕn. Chuťový profil: Silný aromati Zobraziť viac
Náš bezkofeínový espresso blend LIBERTÉ, je spracovaný metódou Water Decaf Process, ktorá ako jediná z organických dekofeinačných procesov odstráni až 99,9% kofeínu. Pri procese sa používa len voda, takže káva... Zobraziť viac
Farma Shantawene v Sidame na juhozápade Etiópie je idylickým kútom sveta, ktorý je ideálnym miestom na pestovanie kávy. Vegetácia je tu bujná a rozmanitá, medzi kávovníkmi rastie množstvo rôznych plodín, ktoré prispievajú k udržateľnosti a odolnosti... Zobraziť viac
Predstavujeme vám úžasnú naturálnu kávu z farmy Los Pedernales, ktorá sa nachádza v horách severnej Nikaraguy, 80 km severne od mesta Jinotega a 244 km od hlavného mesta Managua... Zobraziť viac
RUMBHA je náš sezónny espresso blend pripravený z ugandskej výberovej kávy. Zelenú kávu sme nechali dozrievať 21 dní v sude z dubového dreva a infúzovali ju v karibskom rume.... Zobraziť viac
Fazenda Sertão se nachádza v malebnom prostredí kopcov Carmo de Minas v Minas Gerais. Oblasť sa stala prvým regiónom, ktorý získal zemepisné označenie produkovanej kávy... Zobraziť viac
Túto kávu vyrába Picasso Nduwayo z Burundi, ktorý založil pred niekoľkými rokmi malú spracovateľskú stanicu výberovej kávy v Ugande. Tradičná metóda spracovania na hore Elgon odkiaľ je táto káva, je mokré spracovanie... Zobraziť viac
Kávová farma Olmo sa nachádza v blízkosti mesta Teocelo v mexickom štáte Veracruz. Chladnejšie teploty v tejto oblasti spôsobujú pomalšie dozrievanie kávových zŕn, vďaka čomu sú kávové čerešne hustejšie, a teda majú hlbšiu chuť a vôňu... Zobraziť viac