Učebnica prináša informácie o základných skupinách rastlín, živočíchov a mikroorganizmov v ich prirodzenom prostredí a vo vzťahu k človeku. Poskytuje materiál na rozšírené vyučovanie biológie – doplňujúce texty, námety na samostatné práce... Zobraziť viac
Direkt interaktiv učebnica s integrovaným pracovným zošitom. Nové prepracované vydanie obľúbenej učebnice nemčiny pre stredné školy, ktoré v troch dieloch systematicky pripravuje študentov na maturitu. Celý kurz obsahuje úrovne A1/A2, A2 a B1 .... Zobraziť viac
Autorský kolektív pod vedením prof. JUDr. Mariána Vrabka, CSc. prináša v poradí už druhé vydanie všeobecnej časti správneho práva procesného. Tematicky pritom nadväzuje na všeobecnú časť správneho práva hmotného. Zásadnou zmenou... Zobraziť viac
Učebnica je určená pre žiakov hotelových akadémií a SOŠ so zameraním na hotelové a gastronomické služby. Vedomosti, ktoré získajú po preštudovaní tejto učebnice, využijú v praxi pri riadení ubytovacích zariadení... Zobraziť viac
Pre 1.-4. ročník stredných škôl, obsahuje prehľad slovenskej literatúry od najstarších čias až po obdobie po roku 1945,... Zobraziť viac
Učebnica biológie pre gymnáziá nadväzuje na doterajšie vedomosti žiakov z problematiky stavby a organizácie tela živočíchov, životné prejavy a základy dedičnosti a premenlivosti... Zobraziť viac
V čase od vydania učebnice Správneho práva procesného, osobitnej časti, boli niektoré právne predpisy v oblasti správneho... Zobraziť viac
Učebnica je vypracovaná s ohľadom na platné cieľové požiadavky na vedomosti a zručnosti maturantov zo slovenského jazyka a literatúry. Obsah je koncipovaný do troch častí... Zobraziť viac
Záverečná časť učebnice literatúry pre stredné školy kolektívu autoriek pod vedením A. Polakovičovej pokračuje v novom prístupe k vyučovaniu literatúry v súlade so ŠVP: odlišnom od doteraz známych koncepcií a na základe praxe... Zobraziť viac
Učebnicou pre tretí ročník nadväzujeme na učebnice pre prvý a druhý ročník. Tu sa zamierame na problematiku materiálového hospodárstva, dlhodobého majetku a personálnej činnosti. Nazrieme do odbytového hospodárstva, nákladov, výnosov... Zobraziť viac
Sme schopní primerane komunikovať? Čítame vždy s porozumením? Čítame kriticky masmédiá a vedecký text? Dokážeme správne argumentovať? Postrehneme významové odtienky? Pomáha nám gramatika v... Zobraziť viac
Matematika je veda o ideách a o hľadaní spôsobov, ako o nich premýšľať a ako dospieť k nejakým záverom. Jej korene sú nádherne rôznorodé... Zobraziť viac
Jedným z dôležitých predmetov v školských osnovách je geografia. Panuje totiž všeobecná zhoda v tom, že je dôležité, aby mal každý aspoň základné znalosti o svete... Zobraziť viac
Učebnica obsahovo a metodicky nadväzuje na Základy elektrotechniky I. Ucelený prehľad o fyzikálnych pojmoch, zákonoch a spôsob využívania elektriny v technickej praxi poskytujú až komplexné poznatky z obidvoch dielov učebnice... Zobraziť viac
Učebnica Základy hotelového a gastronomického manažmentu I je určená pre žiakov hotelových akadémií a SOŠ so zameraním na hotelové a gastronomické služby, ale aj všetkým, ktorí majú záujem o prípravu na prácu v pohostinskom zariadení... Zobraziť viac
Učebnica technológie je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku... Zobraziť viac
Zbierka úloh spojená s učebnicou v súlade s aktuálnymi požiadavkami na maturanta. Veľké množstvo vysvetlených a riešených úloh aj ďalších úloh na precvičenie... Zobraziť viac
Učebnicou podnikovej ekonomiky pre 2. ročník nadväzujeme na učebnicu pre prvý ročník. Posúvame sa o krok ďalej od základných ekonomických pojmov, ku problematike výroby, vnútorného obchodu, zahraničnoobchodnej činnosti... Zobraziť viac
Prvá kapitola učebnice sa zaoberá sa písomným stykom, jeho významom a organizáciou, rozdelením písomností a právnou úpravou registratúry. Ďalej sa učebnica venuje analýze normalizovanej úpravy obchodných listov, administratívnemu... Zobraziť viac