Približne dve hodiny jazdy smerom na juh od San José, Tar-razú je zlatá baňa kávy v Kostarike: jej horské s bujnou vegetáciou a presne vymedzenými ročnými obdobiami ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávy... Zobraziť viac
Fazenda Dutra je rodinná kávová farma v São João do Manhuaçu, 300 kilometrov od východného pobrežia Brazílie. V 50. rokoch 20. storočia zdedil Jose Dutra Sobrinho jednohektárovú kávovú farmu, ktorú obhospodaroval a rozvíjal viac ako 40 rokov... Zobraziť viac
Chuťový profil: Mliečna čokoláda, med, maliny, hrozno, pomaranč... Zobraziť viac
Vysoký, a tichý Miller Walles nebol vždy pestovateľom kávy... Zobraziť viac
Usadlosť Anasora sa nachádza v nadmorskej výške 1900-2000 m v oblasti wocho Sololo. Má rozlohu 167 ha, z toho 95 ha je obrábaných. Pán Tadesse je pestovateľom kávy v tretej generácii a pochádza z veľkej kávovej rodiny je rovnako známy ako rodina... Zobraziť viac
Kocúrov espresso blend namiešaný z výberových zŕn kávy 80% Arabica Brazília Santos Exclusive a 20% Robusta India Kaapi Royal... Zobraziť viac
Káva pochádza zo spracovateľskej stanice Kilimbi, ktorá za krátky čas svojej existencie zohráva vo svete SpecialityCoffee významnú úlohu. Po privezení čerešní na stanicu Kilimbi sa čerešne rozvláknia.... Zobraziť viac
Káva z Bolívie nie je taká známa ako káva zo susedných krajín. Zo všetkých strán ju obklopujú Peru, Brazília, Argentína a Chila a nachádza sa tu časť pohoria Andy. Hlavnými oblasťami produkcie kávy sú... Zobraziť viac
Rodina Dutrizovcov pestuje a vyváža kávu už viac ako 30 rokov. Počas tohto obdobia bol Jose Roberto podnikateľom a vedúcim predstaviteľom svojej komunity Valle de Los Naranjos... Zobraziť viac
Fazenda Bota Fora patrí tej istej rodine už viac ako 100 rokov. Od roku 1900, keď Francisco Teóphilo Reis Neto kúpil pozemok a fázendu, prešli vlastníctvom štyri generácie rodiny... Zobraziť viac
Fernando Alfaro a Jose Enrique Gutierrez založili v Apaneca-Ilamatepec v Salvadore kávovú spoločnosť INVERFINCA. Fernando aj Jose Enrique sú štvrtou generáciou salvádorských výrobcov kávy a ich hlboko zakorenená láska ku káve ich poháňa k dokonalosti... Zobraziť viac
Finca Fatima je rodinná farma v Coatepecu v Mexiku. Majiteľ Ernesto Perez a jeho sestra Givette Perez Orea dohliadajú na pestovanie a spracovanie na farme. V roku 2023 rozšírili svoju činnosť kúpou novej farmy s názvom Finca La Perla... Zobraziť viac
Bratia Francisco a Pedro Jacinto predávajú svoju kávu v spoločnosti Rosma Coffeelands od roku 2012. Predtým predávali svoju kávu sprostredkovateľom, ktorí zhromažďovali kávu z mnohých fariem v regióne... Zobraziť viac
Finca Otocani, ktorú vlastní rodina Lizarazo, sa nachádza v bujnej oblasti Challabamaba v peruánskom meste Cusco... Zobraziť viac
Čaj z kávových šupiek bol tentoraz vyprodukovaný z exkluzívnej variety gesha arabica. Gesha je známa svojimi chuťovými vlastnosťami, ktoré sú mimoriadne cenené... Zobraziť viac
Starostlivo vybratá, ručne spracovaná 100 % zelená (nepražená) káva odrody Arabica, vhodná na detoxikáciu organizmu. Obsahuje mnoho látok, ktoré sú v praženej káve výrazne potlačené... Zobraziť viac
Café Granja La Esperanza pochází z doby, kdy byla v roce 1950 v Caicedonia vybudována první farmářská usedlost "Potosi". Dnes je jedním z předních zemědělských podniků v Kolumbii a vyrábí některé z nejlepších káv na světě. Farmy byly oceněny třikrát... Zobraziť viac
Hamasho spracovatelská stanica spracováva kávové čerešne z hory Bombe do nadmorskej výšky až 2360 metrov. Vďaka tejto veľmi veľkej nadmorskej výške sú zrná veľmi husté a chute v nich sú koncentrovanejšie ako v menej hustých zrnkách z nižších polôh... Zobraziť viac
DAMO stanica sa nachádza na svahoch hory Shanta Golba s nadmorskou výškou 1860 – 2160 m nm. Získava červené čerešne od farmárov z okolia a spracováva ich rôznymi spôsobmi. Je vybavená ekologickým... Zobraziť viac