Približne dve hodiny jazdy smerom na juh od San José, Tar-razú je zlatá baňa kávy v Kostarike: jej horské s bujnou vegetáciou a presne vymedzenými ročnými obdobiami ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávy... Zobraziť viac
Fazenda Dutra je rodinná kávová farma v São João do Manhuaçu, 300 kilometrov od východného pobrežia Brazílie. V 50. rokoch 20. storočia zdedil Jose Dutra Sobrinho jednohektárovú kávovú farmu, ktorú obhospodaroval a rozvíjal viac ako 40 rokov... Zobraziť viac
Chuťový profil: Mliečna čokoláda, med, maliny, hrozno, pomaranč... Zobraziť viac
V chuti dominujú sladké ovocné tóny bobuľového ovocia. Vychutnajte si šálku Kenya Kirinyaga Kii a nechajte sa uniesť jej bohatou chuťou, ktorá je ako stvorená pre prípravu šťavnatého espressa... Zobraziť viac
Ben Colbran sa v roku 1963 presťahoval s manželkou a dvomi deťmi z Nového Zélandu do Papuy Novej Guinei. Mal sen. Chcel sa stať kávovým farmárom. Všetky svoje úspory minul na odkúpenie pôdy a nákup kávovníkov. Ako isto viete, tak prvé 4 roky kávovníky nem Zobraziť viac
Vysoký, a tichý Miller Walles nebol vždy pestovateľom kávy... Zobraziť viac
Usadlosť Anasora sa nachádza v nadmorskej výške 1900-2000 m v oblasti wocho Sololo. Má rozlohu 167 ha, z toho 95 ha je obrábaných. Pán Tadesse je pestovateľom kávy v tretej generácii a pochádza z veľkej kávovej rodiny je rovnako známy ako rodina... Zobraziť viac
Kocúrov espresso blend namiešaný z výberových zŕn kávy 80% Arabica Brazília Santos Exclusive a 20% Robusta India Kaapi Royal... Zobraziť viac
Zoznámte sa s Jorgem Eliasom Rojasom, ktorý stojí za kávou z oblasti La Roca z úchvatných hôr Gaitania v Tolimskej oblasti. Jorgeho cesta viedla od klasických odrôd, ako je Castillo, až po experimentovanie s Gešou či Bourbonom, zdokonaľovaním techník... Zobraziť viac
Káva pochádza zo spracovateľskej stanice Kilimbi, ktorá za krátky čas svojej existencie zohráva vo svete SpecialityCoffee významnú úlohu. Po privezení čerešní na stanicu Kilimbi sa čerešne rozvláknia.... Zobraziť viac
Káva z Bolívie nie je taká známa ako káva zo susedných krajín. Zo všetkých strán ju obklopujú Peru, Brazília, Argentína a Chila a nachádza sa tu časť pohoria Andy. Hlavnými oblasťami produkcie kávy sú... Zobraziť viac
Rodina Dutrizovcov pestuje a vyváža kávu už viac ako 30 rokov. Počas tohto obdobia bol Jose Roberto podnikateľom a vedúcim predstaviteľom svojej komunity Valle de Los Naranjos... Zobraziť viac
Na začiatku to bol opustený statok, ktorý kúpil Enrique López Aguilar a začal ho renovovať. Postupne začal vysádzať odrody, o ktorých vedel, že sú veľmi kvalitné a ktoré sa pri správnej starostlivosti o pôdu stanú tolerantnými a odolnými voči chorobám... Zobraziť viac
Fazenda Bota Fora patrí tej istej rodine už viac ako 100 rokov. Od roku 1900, keď Francisco Teóphilo Reis Neto kúpil pozemok a fázendu, prešli vlastníctvom štyri generácie rodiny... Zobraziť viac
Fernando Alfaro a Jose Enrique Gutierrez založili v Apaneca-Ilamatepec v Salvadore kávovú spoločnosť INVERFINCA. Fernando aj Jose Enrique sú štvrtou generáciou salvádorských výrobcov kávy a ich hlboko zakorenená láska ku káve ich poháňa k dokonalosti... Zobraziť viac
Finca Fatima je rodinná farma v Coatepecu v Mexiku. Majiteľ Ernesto Perez a jeho sestra Givette Perez Orea dohliadajú na pestovanie a spracovanie na farme. V roku 2023 rozšírili svoju činnosť kúpou novej farmy s názvom Finca La Perla... Zobraziť viac
Bratia Francisco a Pedro Jacinto predávajú svoju kávu v spoločnosti Rosma Coffeelands od roku 2012. Predtým predávali svoju kávu sprostredkovateľom, ktorí zhromažďovali kávu z mnohých fariem v regióne... Zobraziť viac
Finca Otocani, ktorú vlastní rodina Lizarazo, sa nachádza v bujnej oblasti Challabamaba v peruánskom meste Cusco... Zobraziť viac
Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je mocné a dominantné. V chuti dominuje karamelová sladkosť, ktorá sa veľmi pekne dopĺňa s alkoholovými a likérovými tónmi na pozadí. Dochuť je trošku... Zobraziť viac