Deviate číslo Standartu sa začína jednoduchou otázkou: čo je vlastne latte? Odpoveď je ale oveľa komplexnejšia, ako by sa mohlo zdať. Objav s nami rastúci trend dúhových latte, potráp sa akademickým pohľadom na otázku materiálnosti kávy, ... Zobraziť viac
Magazín Ekobývanie/bydlení patrí medzi stálice na našom mediálnom trhu. Viac ako dvadsať rokov už rozoberáme najaktuálnejšie témy z oblasti bývania a ekológie. Postupom času sme sa prepracovali z úzko špecializovaného odborného magazínu na magazín... Zobraziť viac
Kávový priemysel stojí a padá na ľuďoch. Ako konzumenti často zabúdame, že ľudia, ktorí pestujú, dovážajú, pražia a... Zobraziť viac
Nosnou témou vydania je kvalita. Tento pojem však môže mať viacero významov. Môžeme kvalitu zmerať? V prípade gastronómie do istej miery áno, pretože každá potravina/jedlo má svoje charakteristiky, ako sú napríklad obsah tuku... Zobraziť viac
V novom vydaní prinášame správu o realite, ktorej čelia producenti kávy v Peru; ďalšie pokračovanie mýtov od bývalého baristického majstra sveta, Gwilyma Daviesa... Zobraziť viac
Štvrťročník Príbehy 20. storočia sa venuje témam z obdobia bývalých totalitných režimov a pridáva kontext súčasnej spoločnosti. Svojich čitateľov si nájde medzi tými, ktorí sa radi zahĺbia do náročnejších textov a vedia, že... Zobraziť viac
Hlavnou témou jesenného vydania Magazínu Ekobývanie/bydlení 2023 je "Keď tradície a technológie spájajú". Zamýšľať sa budeme nad zdravým bývaním i komfortom bývania... Zobraziť viac
Viete, že ak sa počas Adventu budeme na príchod Božieho dieťaťa pripravovať spolu s inými, naša vianočná radosť sa znásobí? Každý adventný deň môžeme prežiť so svojimi blízkymi – s rodičmi, súrodencami, starými rodičmi, ale aj so... Zobraziť viac
Magazín Top trendy v bývaní/bydlení je výnimočným sprievodcom aktuálnymi trendmi z oblasti bývania a životného štýlu. Interiérový dizajn, stavebníctvo, architektúra – tento magazín prináša všetky podstatné a zaujímavé informácie... Zobraziť viac
Kávu milujeme pre jej schopnosť podnietiť kreatívne diskusie, inšpiratívne stretnutia a skúsenosti. Publikovaný kvartálne a... Zobraziť viac
Studie: Tomáš Vítek, Duše jako vzduch. Její původ a význam, Jan Palkoska, Chápavost a představivost v geometrickém poznánív Descartových Pravidlech pro vedení rozumu, Ondřej Sikora, Teorie postulátů a rozumová víra, Tomáš Koblížek... Zobraziť viac
Najnovšie vydanie exkluzívneho magazínu Top Trendy sa bude niesť v téme autenticita. Prinášame vám inšpiratívne reportáže s originálnym rukopisom, aktuálne inovácie v bývaní a architektúre... Zobraziť viac
Nové číslo Standartu je plné článkov, esejí, rozhovorov a umenia, ktoré sa zaoberajú témami od trvalo udržateľného importu až po budúcnosť kávy... Zobraziť viac
Meditácia na paralely medzi kávovým cuppingom a fotografiou, ktorá vyvrcholí mikroskopickou foto-esejou, vďaka ktorej uvidíte kávu naozaj zblízka... Zobraziť viac
Jaké povinnosti máme jako občané světa a kávoví profesionálové vůči farmářům, na jejichž práci je náš obor založen? Konrad Brits zkoumá, jak naše snahy o dosažení udržitelných dodávek mohou mít důležité a pozitivní důsledky pro drobné zemědělce ... Zobraziť viac
Objavovanie krajín pôvodu nás tentokrát zavedie na Havaj a experimentovaním s kreatívnymi prípravami kávy nás prevedú austrálski šialenci z Barista Hustle. Sadli sme si na kávu s úradujúcimi baristickými majstrami Lukášom Podbehlým a Adamom Neubauerom, .. Zobraziť viac
Kritika, ako sociálny fenomém, sa môže stať hnacou silou vo vašej práci. Pri aktuálnom vydaní Standart magazínu predstavujeme novú štruktúru obsahu, kde sa tematickým článkom stáva esej „Otázka kvality: o káve a kritike“, od úžasnej... Zobraziť viac
Nové číslo Standartu pokrýva rozmatinú škálu tém, ktorých cieľom je zmierniť priepasť medzi baristami a kávovými profesionálmi, kávičkármi a domácimi baristami a tými, ktorí si chcú jednoducho vychutnať príjemný moment v kaviarni... Zobraziť viac
Aktuálne vydanie magazínu Standart prichádza tak, ako vždy, s rôznymi témami, článkami, esejami či rozhovormi. V novom čísle sa zaoberáme výzvami, ktorým náš priemysel čelí, a ktoré sú dnes dôležitejšie viac, ako kedykoľvek predtým... Zobraziť viac